8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Live concertmuziek van jazz tot klassiek in dorpshuis Op Moer

‘Muziekstijlen samenbrengen en van ons laten horen is het doel van het concert ‘Concerto Tutti’ dat op 11 maart plaatsvindt in dorpshuis Op Moer’. Dit geeft bestuurslid Eline Bokkers aan in een korte pauze tijdens de repetitie van het ensemble. Filomusica is een instrumentaal amateur ensemble uit Moerkapelle dat in 1994 is opgericht en staat onder leiding van dirigent Martien van der Zwan. Samen met leerlingen van muziekschool Moz-Art en leerlingen van basisschool De Loofboom, die het leerorkest volgen, verzorgen zij het concert met gemixte muziekstijlen.

Een kijkje nemend tijdens een repetitie van Filomusica, dat om de twee weken op zaterdagochtend repeteert, geeft al snel de indruk dat het om orkestleden gaat met vele jaren ervaring. Er worden diverse indrukwekkende stukken gespeeld van o.a. Mozart en Schubert. Het repertoire van Filomusica is hoofdzakelijk koorbegeleiding en klassiek.


Pianiste Judith Bokkers is 19 jaar en speelt al 13 jaar piano. Met haar vader en moeder die beide (alt)viool, en een broer die cello speelt, mogen we wel van een muzikale familie spreken.

” Muziekstijlen samenbrengen en van ons laten horen..”

Bestuurslid Eline Bokkers

 

Het Concerto Tutti zal dus een afwisselende avond worden in het dorpshuis Op Moer van Moerkapelle. Het concert begint om 19.30 uur in de Zuidplaszaal. De toegang is gratis. Wees welkom!

Advertentie