8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Handen uit de mouwen tijdens NL-DOET

Op 10 en 11 maart zijn de jaarlijkse NL-Doet dagen weer in de regio waarbij organisaties extra handjes kunnen gebruiken voor de activiteiten. Deze actie wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Gouwe IJssel Nieuws zet de activiteiten op een rij

Vrijdag 10 maart

Nieuwerkerk aan den IJssel

Camino : propere poetsers en chauffeurs gezocht

10 maart, bijna voorjaar, dus tijd voor de jaarlijkse grote schoonmaak! Wie helpt mee om Inloophuis Centrum Camino, te Nieuwerkerk aan den IJssel van boven tot onder schoon te maken? Het gaat om een redelijk groot huis van 3 verdiepingen. De vrijwilligers houden het huis regelmatig schoon en 1 keer per jaar doen we ook alle hoekjes en gaten, ramen binnen en buiten. Omdat het ook inloop is, roept Camino ook op voor chauffeurs. Meer info op de site van NL-Doet

IJsselkids spic en span en veilig voor het nieuwe seizoen!

er staan weer een aantal grote klussen op de planning: zoals palen en hekwerk vernieuwen, schoon zand in de zandbak, onkruid verwijderen onder de klimtoren en familieschommel , dakjes van het kasteel weer mooi rood verven, vrolijke plantjes in de bakken zetten, toestellen en ons graffiti bord soppen, picknicktafels renoveren zijn een aantal zaken die moeten gebeuren. Meer info op de site van NL-Doet

Zaterdag 11 maart

Moordrecht

high tea

met Cliënten van Gemiva-SVG aan het Burgemeester Snelplein een high tea houden. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Schilderen 3 ruimtes activiteiten centrum 

schilderen 3 ruimtes activiteiten centrum voor mensen met een beperking in Activiteitencentrum de Schakel aan het Oosteinde. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Kampvuurkuil bouwen

Om bij ons nieuwe clubhuis van Scouting Moordrecht weer een gezellig en veilig vuurtje te kunnen stoken willen wij de kampvuurkuil in orde gaan maken. Meer informatie op de site van NL-Doet

Een mooi bloemenperk maken op de zorg- en kinderboerderij in de Krom

We willen graag een stukje grond omtoveren tot een kleurrijke bloementuin! Meer informatie op de site van NL-Doet.

Het terrein van de zorgboerderij wat extra liefde en aandacht geven

Graag willen wij met een mooie groep mensen onze Natuurlijk Bijzondere plek een opfris beurt geven. De werkzaamheden zullen bestaan uit; De paardenkastanje vrij zetten, tuinonderhoud, ramen zemen, voorjaarsbloeiers in potten planten en ander buitenwerk. En voor het snoeien van de laurierkers zoeken wij stevige spierballen. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Nieuwerkerk aan den IJssel

Waterscouting de IJssel zoekt helpende handen

Op zaterdag 11 maart gaan we het clubgebouw en het terrein opknappen, zodat onze kinderen weer in een mooie omgeving kunnen spelen en leren. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Grote schoonmaak steiger en omgeving Molen Windlust

Op zaterdag 11-03-2023 onder begeleiding en medewerking van de vrijwilligers steiger, parkeerplaats en dijkgedeelte schoonmaken. Dat betekend hekwerk en loopgedeelte boenen. straatsteenvoegen schoonmaken, dijkwand van vervuiling en begroeiing ontdoen. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Speeltuin klaar voor een nieuw seizoen

Nieuw zand, nieuwe hekjes, vrolijke plantjes, schoonmaken en opruimen en verven en timmeren, er is nog genoeg te doen, voordat we klaar zijn om open te gaan. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Waddinxveen

Groot onderhoud van de gemeenschappelijke tuin ASVZ Woubrecht.

Onze gezamelijke achtertuin heeft groot onderhoud nodig. zoals snoeien, onkruid verwijderen en eventueel schilderen/repareren tuinhuisjes. Eventueel schilderen houten tuinmeubels. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Verven gebouwen van Kinderboerderij Dierendal

Wij willen tijdens NLDoet onze gebouwen en stallen in de nieuwe beits gaan zetten. Dit is al veel te lang geleden en hoog nodig. Meer informatie op de site van NL-Doet.

Zevenhuizen

Speelpolder terug in vorm

Help jij ons mee om de wilgenspeeltoestellen in de Speelpolder weer in de juiste vorm te snoeien en deze weer toegankelijker te maken, waarbij de kinderen weer heerlijk kunnen spelen en ravotten van de zomer? Heb jij groene vingers en heb je zin om een ochtendje mee te helpen aan dit doel. Schrijf je dan snel in! Meer informatie op de site van NL-Doet.

Lente klaar maken van het terras, moestuin en het vooraanzicht van de Zevenster

Bij De Zevenster hebben we een mooi terras, plek voor een moestuin en bij de hoofdingang staan grote plantenbakken. Echter kunnen deze wel een opknapbeurt gebruiken. De bankjes bij de hoofdingang kunnen een nieuwe laag verf gebruiken en ook de vlaggenstok verdiend nieuwe verf. Daarnaast kan het terras en de voorkant schoongespoten worden met een hogedruk spuit.
Voor de bloembakken en de moestuin willen we graag nieuwe plantjes en bloemen. Daarnaast plaatsen we graag in de moestuin een klimrek waar onder andere boontjes tegenaan kunnen groeien.Meer informatie op de site van NL-Doet

Advertentie