8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Op zoek naar nieuwe buren op oude voetbalveld Moordrecht

Vandaag is, met een symbolische eerste paal, de start gevierd van de nieuwbouw op ‘t Lage in Moordrecht. Op deze oude locatie van het voetbalveld realiseren bouwbedrijf Vink en Mozaïek Wonen 48 koopwoningen en 37 huurwoningen.

Slim plan

De nieuwbouw van 85 woningen op ‘t Lage is onderdeel van een slim win-win-winplan. De voetbalvereniging heeft drie nieuwe velden op de nieuwe locatie ‘het Ambacht’ gekregen. Op het vrijkomende sportpark realiseert Mozaïek Wonen 37 nieuwe huurwoningen die ook benut kunnen worden voor bewoners uit de te herbouwen 50-er jaren wijk. Naast de huurwoningen van Mozaïek, realiseert bouwbedrijf Vink ook 48 koopwoningen.

Al flink wat huizen zijn verkocht (rood) of gereserveerd (oranje). Bron: Wonen in ‘t Lage

Populair

Volgens bouwer Frans Vink is er veel interesse in de koopwoningen. “Meer dan 70 procent van de woningen is inmiddels verkocht of gereserveerd”. De gemeente is al druk bezig om de infrastructuur voor te bereiden. De bouwer werkt tegelijkertijd aan het ondergronds deel voor de warmtepompen. De nieuwe bewoners kunnen rond de zomer van 2024 hun intrek nemen in de wijk.   

Op zoek naar nieuwe buren 

Renate en Arvid uit Gouda hebben zich deze zomer ingeschreven voor een koophuis. “De locatie, prijs en rust hebben de doorslag gegeven”. Ook speelde mee dat de moeder van Arvid uit Moordrecht komt. Het is hun eerste nieuwbouwhuis. Deze middag kijken ze vooral naar de naamkaartjes van de aanwezigen. Daarop is het bouwnummer van het toekomstige huis te zien. Het huis naast hun is ook al verkocht. “We zijn erg benieuwd naar onze nieuwe buren”.

Toekomstig bewoners Renate en Arvid

 

Huurwoningen

Het duurt volgens Edwin van Dijk van Mozaïek Wonen nog een klein jaar voordat de bewoners van de 37 huurwoningen bekend zijn. “Een half jaar voor opleveringen komen de woningen op Woningnet te staan”. De nieuwe huurders kunnen dan nog wel meedenken over de inrichting van de woning. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de huurwoningen op Woningnet komt te staan. Een deel van de woningen zal gebruikt worden voor huurders uit de 50-er jarenwijk. Zij moeten er -tijdelijk- uit, omdat hun huizen gesloopt en herbouwd worden. 

Eerste paal

Uit de korte toespraken bleek dat gemeente Zuidplas, bouwbedrijf Vink en Mozaïek Wonen goed samen werken. Daarna mocht wethouder Jan Willem Schuurman een symbolische eerste paal slaan. Met een graafmachine duwde hij een houten balk de grond in. Daarbij kwam nog wel een kleine smet op de samenwerking naar boven. Alle aanwezigen waren vooraf gewaarschuwd dat de bouwplaats nat en modderig was. Lachend gaf Schuurman aan dat die boodschap hem niet bereikt had. Hij stapte met zijn nette schoenen de modder in.

Jan Willem Schuurman (Zuidplas), Frans Vink (bouwbedrijf Vink) en Edwin van Dijk (Mozaïek Wonen)
Advertentie