8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Wandelen met Rotta in het Bentwoud.

Op zaterdag 18 maart om 08.00 uur start Rotta onder leiding van deskundige gidsen een publiekswandeling in het Bentwoud. Vanaf het parkeerterrein bij de golfbaan Bentwoud (adres: Boslaan 3, 2731 LD Benthuizen) loopt men een grote ronde door het gebied. De lente is aan het losbarsten, dus hoopt onderweg vele vroege vogels te spotten en te horen.

Ook veel aandacht voor het jonge bos dat door deskundig onderhoud langzaam naar een gezond volwassen stadium groeit. Het gebiedje met de kudde hooglanders, dat door de sporen die de runderen achterlaten steeds onbegaanbaarder wordt, slaat Rotta deze wandeling over. Ook de open velden worden niet doorkruist vanwege de start van het broedseizoen.

Wel volgen de gidsen de vele bermen en kronkelpaadjes door het bosgebied. Bij nat weer wordt daarom waterdicht schoeisel aangeraden. Wat men allemaal gaat tegenkomen is nog een verrassing, maar zonder verrekijker mis je zeker een aantal broed- en roofvogels. Grijp nu nog je kans om dit bosgebied te bezoeken, want in de toekomst wordt al gesproken over het Bentwad! Liefhebbers kunnen vrijblijvend na afloop nog even napraten en iets nuttigen in het restaurant Roest van de golfbaan

Advertentie