8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Weer 2 stakingsdagen bij Arriva en RET

Dinsdag 14 en woensdag 15 maart zijn wederom stakingsdagen bij het streekvervoer waarbij de kans bestaat dat er busdiensten uit gaan vallen. Op 14 maart organiseren vakbonden FNV en CNV dan ook een landelijke manifestatie en is de kans dat er bussen uitvallen groter. Tot nu toe reden vaak de helft van de bussen wel tijdens actiedagen.

Arriva

Volgens Arriva moet de reiziger in alle regio’s rekening houden met rituitval in de dienstregeling in meer of mindere mate. Met als uitzondering alle buurtbussen, deze rijden wel.Arriva adviseert reizigers kort voorafgaand aan vertrek de reisplanner te checken. Hierin staat namelijk de laatste stand van zaken over mogelijk vervallen ritten.

RET

Het bus- en tramvervoer van de RET kan geraakt worden door de actie. De RET laat weten dat de metro geen last heeft van de stakingen, deze medewerkers hebben een andere CAO.

Reisplanner

De vervoerders adviseren de reizigers de reisplanner te checken hoe de stand van zaken is voor de reizigers vlak voor vertrek. Hier worden de laatste updates in bijgehouden.

Advertentie