8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Bestuursleden lokale omroep in Zuidplas stappen na korte tijd op

De nieuwe bestuursleden van Stichting Gouda Media (SGM), de lokale omroep van de gemeente Zuidplas, stappen na korte tijd op. Hiertoe is besloten na openbaring van documenten bij de nieuwe bestuurders. Dit laten de opgestapte bestuursleden weten in een verklaring.

Begin dit jaar werd bekend dat de lokale omroep van Zuidplas verder zou gaan met een nieuw bestuur. Twee nieuwe bestuursleden, namelijk met Jeffrey Jacobs en Sebastiaan Barel, wilden de lokale omroep onder een nieuwe naam nieuw leven inblazen. Na afronding van het financiële jaarverslag zou het oude bestuur officieel opstappen.

Naar aanleiding van een door een inwoner ingediend WOO-verzoek bij het Commissariaat van de Media (CvdM) zijn eerdere documenten van de stichting onder ogen gekomen van de nieuwe bestuurders.

In de documenten zijn onder andere samenwerkingsovereenkomsten in te zien. “Deze documenten zijn ons totaal niet bekend en weten (en wisten) niets van de inhoud en voorwaarden van deze overeenkomsten omtrent journalistieke dienstverlening en het verkopen van reclame. De constructie die is weergegeven geeft ons ernstige zorgen over het handelen van de eerdere bestuursleden. Deze zorgen zijn dusdanig ernstig dat wij na consultatie hebben doen besluiten per direct op te stappen uit het bestuur”, leggen Jeffrey en Sebastiaan uit.

De inmiddels uitgeschreven bestuursleden betreuren de gang van zaken. “Met de omroep wilden wij een journalistiek avontuur aangaan die wij dan ook met beide handen aangrepen. Hoewel tijdens de eerste fase van de overdracht de levering van gevraagde documentatie al deels uitbleef, zijn wij ten goede trouw het bestuur ingestapt. Nu alle documentatie nu alsnog is bovengekomen, voelen wij ons geschaad in dat vertrouwen.”

Uit de verklaring van de vertrokken bestuursleden blijkt dat Wethouder Klovert op de hoogte is gesteld van de ontwikkelingen bij de omroep en over de opgevraagde documenten bij het CvdM.

Garro Wiersma, bestuurslid en oprichter van Stichting Gouda Media, was voor de redactie van Gouwe IJssel Nieuws niet bereikbaar voor een reactie op de ontwikkelingen bij de lokale omroep van Zuidplas.

Advertentie