8.5 C
New York
woensdag 30 september 2020

Vreugde en teleurstelling na raadskeuze lokale omroep in Zuidplas

Dinsdagavond 21 januari besloot de gemeenteraad van Zuidplas om ZuidplasFM te adviseren als nieuwe lokale omroep in Zuidplas. Een paar dagen na het raadsdebat over de toekomst van de lokale omroep in Zuidplas zijn de reacties en gevoelens erg divers te noemen. Een meerderheid van de gemeenteraad (ChristenUnie/SGP, VVD en D66) koos voor een toekomst met Zuidplas.fm waardoor er afscheid werd genomen van Omroep Zuidplas.

Willem-Jan Verdoes van de ChristenUnie-SGP wil vooral naar de toekomst kijken maar noemde het besluit een worsteling. Met het afwegen van alle criteria viel voor zijn fractie de voorkeur uit richting ZuidplasFM. Het was een spannende en emotionele avond waar je ook weet dat je gaat stoppen met Omroep Zuidplas. Verdoes heeft al eerder kritische vragen gesteld en voor hem was de presentatie, die niet openbaar was, doorslaggevend.

Raadslid Tinet de Jonge van het CDA nam het zichzelf kwalijk dat er alleen naar de criteria is gekeken en dat het sociale kant van het verhaal is overgeslagen. Ze is van mening dat er aandacht moet zijn voor de vrijwilligers. De Jonge maakt zich zorgen over de uitzendingen van de kerken en hoopt dat dit straks terug te horen is. Na afloop sprak Gouwe IJssel Nieuws met Tinet de Jonge.

Garro Wiersma van Gouda Media, de partij achter ZuidplasFM, is blij verrast met het toekennen aan de uitzendmachtiging aan zijn organisatie. Hij zoekt nog wel plaatsen waar hij met de zender Zuidplas.FM vanuit de dorpen wil uitzenden. De aankomende tijd zal hij met zijn organisatie de details gaan invullen hoe de zender ingevuld gaat worden. In de ochtendshow de volgende dag kreeg de raad van Zuidplas nog een compliment over de duale manier van debat, iets wat hij in 2017 in Gouda mistte. Hieronder de reactie van Wiersma na afloop van de vergadering:

Bij Danny Govers, voorzitter van Omroep Zuidplas, zit de teleurstelling diep. Hij heeft het met zijn vrijwilligers te doen die na 30 jaar lokale omroep Nieuwerkerk, Ramo en later omroep Zuidplas worden afgerekend op de laatste 2 slechtere jaren. De discussie in de gemeenteraad vond hij niet getuigen van kennis van zaken. Hij neemt het vooral kwalijk dat raadslid Verdoes de tekst van krant deGouda(ook van Gouda Media) zonder onderzoek te doen voor waarheid aan zou hebben genomen. Hij laat nog in het midden hoe hij nu verder gaat maar hij legt zich nog niet bij neer bij het besluit van de gemeenteraad. Twee dagen na de raadsvergadering sprak Gouwe IJssel hem:

De aankomende tijd zal het commissariaat van de Media het advies van de gemeenteraad Zuidplas beoordelen en als zij niks vreemds zien wordt het advies overgenomen. Tot die tijd is Omroep Zuidplas nog de lokale omroep.


Volg het laatste nieuws

2,322FansLike
322VolgersVolg
535VolgersVolg