8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Breincafé: Praten over een leven voor en na hersenletsel

Op dinsdagavond 28 maart organiseert Sanare Zorg & Welzijn in samenwerking met Stichting Zo! en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl het Breincafé in Moordrecht. Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familieleden en vrienden. Ook professionele hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom.

In een gezellige ontspannen sfeer worden wisselende onderwerpen besproken. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Het is een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Want lotgenoten begrijpen elkaar.

NAH kan iedereen treffen, zowel jong als oud. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing, ongeval of hersentumor, maar ook door neurologische ziekten zoals Multiple Sclerose of Parkinson.

De onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel

Samen met ervaringsdeskundigen gaan we in gesprek over de (on)zichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Over een leven vóór en een leven ná het hersenletsel, over accepteren en niet opgeven. Manon (33 jaar) vertelt over haar zoektocht naar erkenning. En Cor Tietema vertelt zijn verhaal over zijn hersenbloeding in het buitenland, zijn afasie en zijn revalidatie. En over wat muziek hem brengt.

Tijdens deze interactieve avond is iedereen welkom om zijn of haar verhaal te doen en ervaringen te delen. Gewoon luisteren naar de anderen kan natuurlijk ook!

Deelname is gratis. Het Breincafé vindt plaats in zorgvilla Vivere, Westeinde 1 in Moordrecht. De toegang, koffie/thee en het hapje/drankje na afloop zijn gratis. Inloop vanaf 19.30u, aanvang 19.45u en het eindigt rond 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0180-310180 of info@sanare.nl

Advertentie