8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Brandweer Nieuwerkerk veilt oude tankautospuit deze week (video)

De brandweer in Nieuwerkerk aan den IJssel krijgt in de herfst een nieuwe Tankautospuit. Dit is onderdeel van de gehele vervanging van de vloot tankautospuiten in veiligheisregio Hollands Midden.

Het is een tankautospuit met een verhaal. 19 jaar geleden was de vorige tankautospuit verloren gegaan bij een brand in de kazerne aan de Alexanderlaan en toen moest er snel een nieuwe komen. De toenmalige commandant is toen naar de dealer gegaan en het showroommodel wat er stond met heel veel extras’s (zoals een dompelpomp) is direct aangekocht.

Maar na 19 jaar gaat de MAN uit dienst. Daarom willen de mannen en vrouwen van korps Nieuwerkerk aan den IJssel ervoor zorgen dat de wagen een goede nieuwe eigenaar krijgt en gaat het de veiling in. Tot eind deze werkweek kan geboden worden en aankomende zaterdag sluit de veiling af. Bieden kan op https://www.instagram.com/brandweer_nieuwerkerkadijssel/ in de reacties. In de onderstaande video leggen de brandweermannen uit wat je kan doen met de wagen, wat de specificaties zijn van de tankautospuit en meer informatie.

Advertentie