8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Camino thema-avond: vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom organiseert Camino  op 13 april in een thema-avond met als onderwerp ‘Het belang van vaccinatie ter voorkoming van baarmoederhalskanker’ op donderdag 13 april 2023 met een inloop vanaf 19:30 uur, aanvang presentatie 20:00 uur. De avond is in Centrum Camino aan de Schoolstraat 11 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Baarmoederhalskanker is een van de meest voorkomende soorten kanker onder vrouwen in
Nederland. Elke dag krijgen twee tot drie vrouwen deze diagnose en overlijdt er elke dag
een van hen aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Het feit dat
baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door een volhardende infectie van het HPV virus,
biedt ook mogelijkheden in het voorkomen van dit type kanker. Vaccinatie van jongeren
tegen het virus en regelmatige screening op HPV (vanaf 30 jaar) zijn daarbij van groot belang en een zeer effectieve preventie.

Gastspreker
Tijdens deze avond geeft Dr. Michelle Meijer, vrijwilliger bij Stichting Olijf, uitleg over HPV en de rol die dit virus speelt bij het ontstaan van onder andere baarmoederhalskanker. Daarnaast wordt belicht waarom (vroege) vaccinatie tegen dit virus zo belangrijk is.

Voor wie
Iedereen die dit direct of indirect aangaat is van harte welkom. Jonge meisjes komen in aanmerking voor vaccinatie tegen preventie van de hoog risicotypes HPV. Zowel meisjes als jongens tussen 18 en 27 jaar worden via een inhaalcampagne bewust gemaakt van het HPV virus om verdere verspreiding te voorkomen. Voor ouders van genoemde groepen is het goed te weten dat het vaccin absoluut veilig en zeer effectief is. Vrouwen tussen de 30 en 60 jaar kunnen worden gescreend. Een negatieve HPV uitslag betekent dat je veilig bent voor ten minste tien jaar. Zo’n uitslag geeft een veilig gevoel. Kortom: Moeders, dochters, mannen en vaders: dit gaat iedereen aan.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 8 april via deze link op de Camino site of door een mail te sturen naar themaavond@centrumcamino.nl. Je krijgt bevestiging van je inschrijving en toegang is gratis.

Advertentie