8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Westeinde Moordrecht ruim maand afgesloten voor nieuw wegdek

Het Westeinde in Moordrecht zal vanaf dinsdag 11 april tot en met vrijdag 19 mei afgesloten zijn voor al het doorgaand verkeer tussen de Weteringstraat en huisnummer 191 nabij de oprit naar de Schielandse Hoge Zeedijk.

De aannemer HT Infra gaat dit deel van de straat de straatstenen vervangen. Eerst halen ze de huidige bestrating eruit en daarna gaan ze het zand aanvullen en egaliseren. Met een speciale machine gaan ze de nieuwe klinkers er inleggen. Om ervoor te zorgen dat tussen de voegen genoeg zand blijft zitten zal er nog een tijdje zand op straat blijven liggen. 

Hoe worden de werkzaamheden uitgevoerd

Om voor zo min mogelijk overlast te zorgen, knipt de aannemer de werkzaamheden op in stukjes van ongeveer 150 meter. Per dag gaan ze 150 meter straat afzetten en vervangen. Daarna schuiven ze weer 150 meter op totdat het hele stuk weer als nieuw is. Hierdoor kan het zijn dat omwonenden een dag niet voor de deur of op de gebruikelijk parkeerplaats kunnen parkeren.

Omleiding en busverkeer

Het verkeer zal terplekke worden omgeleid via de bekende gele borden welke inmiddels zijn geplaatst in Moordrecht.. Bus 190 van Arriva zal rond die tijd anders rijden maar een omleiding is nog niet bekend, voor informatie daarover kunt u terecht op de website van Arriva: www.arriva.nl(externe link) of per telefoon via 0800 023 2545

Alle informatie staat op de pagina van de gemeente : https://www.zuidplas.nl/werkzaamheden-westeinde

Advertentie