8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Scholieren Thorbecke VO beschilderen molenzeilen Windlust (+ video)

Jeugd kennis laten maken met cultuur is een van de doelen van het project Windlust waarin scholieren molenzeilen kleur geven. Cultuuraanjager van Zuidplas, Ron Eikenhout, heeft het project bedacht waar het voortgezet onderwijs mee aan de slag kan. In de komende twee weken zullen de 4 molenzeilen beschilderd worden door de scholieren in atelier Teuneke in Moordrecht.
 
Deze zeilen zullen op 6 mei worden onthuld op de Molen Windlust wieken in Nieuwerkerk aan den IJssel. Om 19.00 uur worden de doeken op de molen op feestelijke wijze onthult door wethouder Frans Klovert, Thorbecke Onderwijs, een DJ van Moz-Art muziekschool en atelier Teuneke. Om 18 uur start de DJ van Mozart muziekschool met zijn set die om 20.00 uur eindigt.
 
De zeilen worden van maandag tot vrijdag 8 tot en met 12 mei door de molenaars ’s avonds rond 19:00 uur voorgelegd en om ca 22:00 uur weer in rust gerold. Op zaterdag 13 mei, Nationale Molen- (en gemalen) dag zullen zij om 16:00 uur weer worden verwijderd.
 
 
Bij een succes zullen de zeilen volgend jaar door een andere school en misschien andere kunstenaar opnieuw laten beschilderen en onthullen zoals dit jaar. 

 

Bekijk hieronder de video van het beschilderen van het eerste molenzeil:

Advertentie