8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Leerlingen aan de slag met uniek kunstproject molen Windlust (+video)

Aanstaande zaterdagavond 6 mei om 19:00 uur vindt een uniek kunstproject plaats op Kortenoord in Nieuwerkerk a/d IJssel. Thorbecke voortgezet onderwijs heeft het cultureel lesaanbod benut om leerlingen te enthousiasmeren om creatief aan de slag te gaan.

Eerst kon er getest worden op een oefendoek.

Cultuuraanjager Ron Eikenhout en de voorzitter van Stichting Molen Windlust, Rob Rosbergen hebben dit project bedacht om jongeren meer in contact te brengen met cultuur. Onder leiding van kunstenaar Teuneke en zoon Roy hebben de leerlingen voorleg-zeilen beschilderd in Atelier Teuneke in Moordrecht.

De vrolijke kleuren zullen een heel ander uiterlijk geven aan de molen.

De schilderingen op de zeilen zijn geïnspireerd op de omgeving. Landerijen, bloemenkwekers, tuinders, dorpen in Zuidplas, het laagste punt van Nederland en de Hollandsche IJssel als bakermat van de wereldberoemde IJssel-steentjes.

Molen Windlust is een gerestaureerde stellingkorenmolen. De molen is een rijksmonument sinds 1999 en staat aan de Hollandsche IJssel.

Op 6 mei worden de wieken van Molen Windlust te Nieuwerkerk aan den IJssel aangelicht onder begeleiding van muziek van een DJ, een leerling van muziekschool MOZ-art. Wethouder Frans Klovert (portefeuille Cultuur & Erfgoed) zal het kunstproject officieel onthullen.

Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de feestelijke onthulling.

Bekijk de making -ff video van de beschildering van een van de voorleg-zeilen:

 

 

Advertentie