8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Comité Behoud IJsselpark krijgt meer vragen na antwoorden (video)

De leden van het Comité Behoud IJsselpark krijgen alleen maar meer vragen als men de antwoorden leest die wethouder Zijlstra namens het college van B&W stuurt naar de gemeenteraad, Het Comité heeft inmiddels een petitie ingediend tegen de plannen van een tijdelijke huisvesting van scholen in het park in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In deze plannen wordt over tijdelijk gesproken maar lijkt er voorgesorteerd te worden op een permanente huisvesting van scholen op deze locatie. Zeker toen wethouder Zijlstra een presentatie toonde van een scholenboulevard aan de IJssellaan, waren de reacties geschokt. Marjan Domhof laat in het onderstaande interview weten vooral meer en meer vragen te krijgen. Een van die vragen is waarom een rapport uit 2021 het IJsselpark juist de slechtste locatie ziet en vervolgens de wethouder dit door wil voeren.

Natuurliefhebber Jaap Reijm laat vooral zien dat er verschillende vogels zitten in een klein groen stukje park langs de snelweg, provinciale weg en drukke spoorbaan. Hij benadrukt dat het weghalen van dit park schadelijk is voor de natuur en de kinderen. Vooral de uitstoot van zo dichtbij van fijnstof op wegen en het spoor baart hem zorgen.

Het comité heeft inmiddels een uitgebreide website opgezet, De beschikbare informatie vanuit de gemeente over de plannen en onderbouwing is volgens hen gefragmenteerd en moeilijk te doorgronden. Het comité hoopt door middel van de website een completer en beter onderbouwd beeld te geven van de ontwikkelingen. Naast de website is er ook een facebookpagina Behoud IJsselpark en een whatsapp groep en vinden er flyeracties plaats. De website is te vinden op https://behoudijsselpark.nl/

Advertentie