8.5 C
New York
zondag 28 mei 2023

Zoektocht naar eigen ‘Zuidplashof’ blijft doorgaan

Al jaren zijn een aantal inwoners uit Zuidplas op zoek naar een geschikte locatie voor een knarrenhof (een maatschappelijk doel, de leeftijdsbestendige bouw van woongroepen voor zelfredzame senioren) genaamd Zuidplashof. Uit de nieuwsbrief blijkt dat de initiatiefgroep al twee keer een locatie op het oog had maar het niet mogelijk was.

De groep uit Zuidplas verliest inmiddels mensen die zich hebben ingezet zoals Aad Struivenberg die naar Friesland vertrekt en Corrie de Klepper die in een Knarrenhof in het oosten van het land gaat wonen.

Uit de nieuwsbrief bleek dat de groep gekeken heeft naar de Tweemasterlocatie aan de Kamerlingh Ohnesstraat maar omdat dit huurwoningen zijn en Woonpartners bouwt viel dit af. Het Zuidplashof moet voor de initiatiefgroep bestaan uit koopwoningen en wil men zelf bouwen.

Een andere optie was het IJsselpark in Nieuwerkerk maar dat moest groen blijven. In de nieuwsbrief staat “als goede optie voor een Knarrenhof. Dit voorstel werd toen zonder meer van tafel geveegd met als argument dat deze plek de bestemming ‘groen’ had en dat daar verder niet over viel te praten. We hadden een mooi plan ontworpen voor een hofje met 24 woningen waarin de parkfunctie gehandhaafd bleef, zodat iedereen daar kon blijven wandelen en de hond uitlaten“.

Maar de initiatiefgroep laat weten dat ze nog in overleg blijven met wethouder Schuurmans en met zijn ambtenaren. In de nieuwsbrief blijft men positief gestemd : “De gesprekken verlopen in een prettige sfeer en we hopen dat we met hem tot concrete plannen kunnen komen. Binnenkort is er weer een gesprek, maar een datum daarvoor is nog niet vastgesteld”. Ditzelfde positieve geluid liet wethouder Schuurman horen bij de overhandiging van het manifest “Vijfde Dorp ook voor senioren”.

Meer informatie over een knarrenhof en de initatiefgroep Zuidplashof is te vinden op de website https://www.zuidplashof.nl/

Advertentie