8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Ringvaartlaan richting Hoogeveenen maand afgesloten voor aanleg gasleiding

De Ringvaartlaan tussen de Europalaan en de West-Ringdijk in Nieuwerkerk aan den IJssel is vanaf 31 mei tot en met 30 juni geheel afgesloten. De weg ligt op het tracé van de zogenaamde RoCa leiding die wordt aangelegd tussen de Unipercentrale in Capelle aan den IJssel en het afsluiterstation aan de Zuidelijke Dwarsweg in Moordrecht. Deze leiding gaat het “Groningergas” vervangen voor gas uit het buitenland en is geschikt om in de toekomst waterstof te vervoeren als er van aardgas wordt afgestapt.

Hiervoor is het fietspad Europapad (langs de Europalaan) al langere tijd afgesloten. De buizen worden op dat fietspad aan elkaar gelast en straks via putten onder de grond geboord. Dit zal vanaf de Ringvaartlaan onder de grond door moeten om zo de Ringvaart de doorkruisen. Daarna gaat de leiding langs de A20 richting Capelle.

Matige communicatie

De communicatie omtrent de aansluiting richting bedrijventerrein de Hoogeveenen en de Westringdijk is alleen met gele borden toegepast en op de website voor werkzaamheden Melvin. Zowel de Gasunie als de gemeente Zuidplas hebben niets op de website staan en heeft de gemeente niets vermeld in haar pagina in het huis-aan-huisblad Hart van Holland. Hoewel de Gasunie verantwoordelijk is voor de werkzaamheden lijkt het toezicht van de gemeente wederom matig. Dit was vorige week al onderwerp van discussie in de gemeenteraad na vragen van de VVD.

aanleg van de RoCa gasleiding langs de Europalaan
Advertentie