8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Wethouder Schuurman opent 16 juni nieuwe locatie Boodschappenkast

De Stichting Boodschappenkast Zuidplas biedt met een groep vrijwilligers geheel belangeloos hulp
aan mensen die tijdelijk niet rond kunnen komen. Het gaat om een doelgroep die niet in aanmerking
komt voor hulp van de Voedselbank en daardoor tussen wal en schip dreigt te raken.

Naast voedselvoorziening wordt ook steeds vaker ingespeeld op een bredere maatschappelijke invulling op het gebied van budgetbegeleiding, verduurzamingsprojecten, op-weg-naar-werk-trajecten, het uitdelen van gratis menstruatieproducten, het doorverwijzen naar professionals binnen het netwerk, etc. Alles gebaseerd op het meedenken en meehelpen om weer zelfvoorzienend te worden en de klant op eigen benen te laten staan. De klant bepaalt waarbij hij of zij hulp nodig heeft; de Stichting biedt ondersteuning waar mogelijk.

Door de jaren heen zijn er veel initiaiteven geweest om de Stichting Boodschappenkast Zuidplas
financieel op de been te houden. De Stichting is volledig ondersteund met donaties en sponsoring en
is dus geheel zelfvoorzienend. Vanuit de gemeente of overheid wordt geen subsidie verleend. Gelukkig is er ruimhartige steun vanuit de gemeenschap, waardoor de hulp onverminderd kan worden voortgezet.

Inmiddels is de Stichting niet meer weg te denken uit de Zuidplas gemeenschap en voorziet in een belangrijke ondersteunende taak. De vraag naar ondersteuning is de laatste jaren zelfs zó toegenomen, dat naar een grotere ruimte is gezocht om de voorraden overzichtelijker te kunnen opslaan en de distributie beter te kunnen organiseren. Dankzij de bereidwillige sponsorhulp van Danny van Vliet (jawel, de man die 2 jaar geleden met een 24-uurs fietstocht € 50.000,- aan sponsorgeld binnenhaalde) wordt ruimte ter beschikking gesteld in het A20 TradeCenter aan de Hoogeveenen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In dit gebouw is een magazijnruimte ingericht voor de opslag van voorraden waar voedselveiligheid
en hygiëne gegarandeerd zijn. Er zijn ook inpaktafels opgesteld, zodat voedselpakketten overzichtelijk kunnen worden samengesteld. Op deze manier kan de verdeling van de voedselpakketten de komende jaren op een betere manier worden georganiseerd en voortgezet. Ook is er ruimte beschikbaar om besprekingen, cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren.

Op vrijdag 16 juni zal de nieuwe ruimte van de Stichting Boodschappenkast Zuidplas officieel worden geopend door Wethouder Jan-Willem Schuurman van Zuidplas. Om 16:00 uur zal de wethouder de openingshandeling verrichten door de toegangsdeur naar de nieuwe ruimte van de Stichting officieel te openen.

Stichting Boodschappenkast Zuidplas: een helpende hand van inwoners voor inwoners! Heeft u hulp
nodig of wilt u hulp bieden? Kijk op: www.boodschappenkast.nl voor contactgegevens en verdere
informatie.

Advertentie