8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Wethouder Zijlstra gaat eerst naar alternatief idee Kleuterpad kijken

Wethouder Zijlstra gaat eerst met inwoners praten die een alternatief idee hebben en dit plan onderzoeken en in overleg met het waterschap over het plan. De werkzaamheden worden hierdoor langer opgeschort. Daartoe werd hij door de gemeenteraad toe gedwongen door een motie “vreemd aan de orde” van de fractie van de SP tijdens de gemeenteraadsvergadering van 4 juli.

De partij had bij monde van raadlid Baas-Rodenburg deze motie ingediend omdat ze er in de raadsvergadering van 27 juni de wethouder toch doorging met kap. Ze wees er op dat dat mensen strijdbaarder en creatiever worden als emotie komt op spelen en wil dat de wethouder eerst naar het alternatief gaat kijken. Raadslid Snoei (ChristenUnie-SGP) riep de wethouder op ten halve gekeerd dan ten hele gedwaal te zijn n dit dossier.

Raadsleden Pouwels (Groep Pouwels) en Damen (PvdA/GroenLinks) deelde de mening dat de creativiteit en de gedane verwachtingen nagekomen moesten worden. Alleen de VVD was via raadslid Boogerman het niet eens en vond dat de wethouder genoeg had gedaan.

Wethouder Zijlstra beloofde de aangespaste motie uit te voeren maar benadrukte dat als het alternatief het niet zou halen, het plan verder wordt doorgezet. Wel beloofde hij de gemeenteraad dat er geen staken maar grotere bomen herplaatst worden. Maar de raad wil eerst dat hij het alternatief gaat uitwerken. Hiervoor heeft hij donderdag al een afspraak met bewoners.

Het deze week afgesloten deel van het Kleuterpad heeft niets te maken met deze reconstructie

Advertentie