8.5 C
New York
zondag 8 september 2024

Wethouder Zijlstra niet goed op hoogte over voortgang Batavierlaan

Tijdens de raadsvergadering van 4 juli 2023 bleek dat verantwoordelijk wethouder Zijlstra niet goed op de hoogte is van de voortgang van de plannen rondom de Batavierlaan.

Op vragen van VVD raadslid Patrick Molenaar liet wethouder Zijlstra weten dat de plannen voor de Batavierlaan nog niet in kannen en kruiken zijn. Molenaar had signalen gekregen dat meerdere bewoners zich niet gehoord voelden over de wensen die zij hadden aangedragen tijdens een bewonersavond in maart. Volgens wethouder Zijlstra kon dit nog niet.

Op 14 juni publiceerde deze nieuwssite al een artikel dat de inwoners zich niet gehoord voelden. Zijlstra vertelde de gemeenteraad op 4 juli dat de bewoners nog een e-mail kregen met de antwoorden op de vragen die zij gesteld hebben. Op 14 juni heeft een ambtenaar echter al een e-mail gestuurd naar de bewoners met de mededeling dat de antwoorden op de website van de gemeente Zuidplas staan.

Wethouder Zijlstra bleef tijdens de raadsvergadering volhouden dat dit allemaal nog niet was gebeurd en dat er op de website alleen maar voorlopig ontwerpen staan, goedgekeurd door Veilig Verkeer Nederland in Zuidplas. Echter wie op de knop “Veel gestelde vragen” klikt op https://www.zuidplas.nl/reconstructie-batavierlaan ziet daar de beantwoording van alle vragen die door inwoners gesteld zijn.

Zijlstra benadrukte wel dat het zeer duur is om alle wensen te kunnen voldoen vanwege de vele kabels en leidingen rondom de Baravierlaan. Uit zijn reactie op raadslid Patrick Molenaar bleek hij niet volledig op de hoogte te zijn over de daadwerkelijke voortgang en lichtte daarmee de gemeenteraad verkeerd in.

Advertentie