8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Drukte, kritiek en vraagtekens bij informatieavond reconstructie Batavierlaan Nieuwerkerk

Bij de inloopavond over de herinrichting van de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel in het Hervormd Centrum was vooral kritiek en verbazing te horen over de plannen van de gemeente. Veel bewoners zagen dat er slechts op enkele punten veranderingen zijn. De bewoners hebben echter veel meer wensen dan dat de gemeente nu in de plannen heeft staan.

Tijdens de avond waren er op de tafels concept tekeningen gelegd en was er een mogelijkjheid tot het stellen van vragen. Veel inwoners kwamen kijken hoe een van de belangrijkste verkeersaders opgepakt werd. De grootste veranderingen op de tekeningen waren :

  • Fietspad wordt tweezijdig tussen het kruispunt met de Singel tot aan sportpark Dorrestein langs de bomenwijk. Het fietspad aan de overkant verdwijnt tussen de Muziekschool en de Europalaan
  • Brug en oversteek bij de Wilg over de Batavierlaan naar de Singel wordt geheel weggehaald
  • Nieuwe oversteek in bocht naar de J.A. Beijerinckstraat
Foto van de tekeningen

Bewoners waren vol verbazing over dat het fietspad niet helemaal tweerichtingen was ingericht en veel bewoners hadden nog moeite met het weghalen van het bruggetje bij de Wilg. Daarnaast waren er meerdere bewoners die er voor pleiten van de Europalaan een 30km zone te maken. Een van de bewoners had de wens om de reconstructie uit te voeren met stiller asfalt. De knik in het fietspad aan de Bospolderstraat die kort geleden is weggehaald mag voor enkelen ook weer terugkeren.

Op de site van de gemeente is er nog geen projectsite maar volgens de woordvoerder komt deze er snel aan.

Dit bruggetje gaat verdwijnen, oversteken kan verderop bij de Muziekschool

Op de avond werden tientallen formulieren met opmerkingen van bewoners door de gemeente ingezameld. De reconstructie is onderdeel van de ruimtelijke plannen uit de PRO waarbij na de Batavierlaan, de Europalaan en Dorrestein Noord aan de beurt zijn, net als de Laan van Avant-Garde.

Advertentie