8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Indrukwekkende musical/voorstelling van Jan Terlouw’s Oorlogswinter door Jongerentheater Quint

Het is de ijskoude winter van 1944/1945. De 16-jarige Maaike haat de Duitse bezetters. Mensen worden weggevoerd om nooit meer terug te keren. Oom Ben is haar held en zit bij het verzet. Net als haar buurmeisje Dirkje. Zij gaat het distributiekantoor gaat overvallen om voedselbonnen te stelen voor onderduikers. Dirkje vraagt Maaike een brief te bezorgen, mocht het mis gaan. Maar als Maaike de brief aanneemt, komt haar eigen leven in gevaar. Durft ze dat? Hoe sterk is haar gevoel voor rechtvaardigheid? Durft ze echt te handelen als het moet?

In dit spannende en indrukwekkende verhaal tonen een groep jongeren uit de regio hoe het was om in de tijd van oorlog te leven. Laat je meenemen in dit bijzondere avontuur over heftige keuzes waarbij het leven van Maaike en haar dierbaren op het spel staat en ze zich telkens moet afvragen wie er te vertrouwen is in oorlogstijd.

In de laatste week van de vakantie repeteren de jongeren tussen 8 tot 24 jaar dagelijks om de laatste dansen in te studeren, de zangpartijen te oefenen en het ontroerende spel te perfectioneren. De voorstelling is te zien op verschillende locaties:

  • in het Isala Theater op 16 september om 19:30 en 17 september om 15:00
  • Dorpshuis Swanla op 1 oktober om 15:00
  • Ontmoetingscentrum de Tuyter op 28 oktober om 15:00 en 19:30
  • Het Hofpleintheater op 4 november om 19:30 en 5 november om 15:00

Kaartjes zijn te koop via www.jongerentheaterquint.nl

Advertentie