8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Dubbelconcerten carillon Moordrecht zaterdag 26 augustus

Zaterdag 26 augustus laat Stichting Torenmuziek Moordrecht flink van zich horen. Tijdens deze afsluitende dag van “Mediterraans Moordrecht” worden 2 concerten verzorgd. De eerste is om 11:00 uur als Frank Steijns samen met Jitse Zonneveld een verrassend optreden verzorgt.

Frank is stadsbeiaardier van Weerd, Heerlen en Maastricht en violist in het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Jitse Zonneveld is muziekdocent in Limburg en als gitarist actief in metalbands. Dit duo is bekend door hun fantastische cover van ‘Ace of Spades’ van Mötorhead op het carillon in Weert. Dat ze nog veel meer in hun mars hebben, zullen ze in Moordrecht komen bewijzen. Komt dat zien!

In de avond om 20:00 uur keert Boudewijn Zwart, een van de bekendste beiaardiers van Nederland, nog een keer terug naar Moordrecht. Hij begeleidt Midori Conneman, onze eigen beiaardier van de Dorpskerk, op keyboard. Gerard Spijkerman, de 1e klarinettist van de Harmonie van Moordrecht, speelt mee op klarinet. Bij de invallende schemering zorgen ze samen voor een sprookjesachtig laatste uurtje van Mediterraans Moordrecht 2023.

Iedereen is van harte welkom om dit op het Kerkplein van Moordrecht mee te maken.

Advertentie