8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Opening nieuwe expositie tijdens de ‘Open middag’ in de Oudheidkamer Nieuwerkerk aan den IJssel

Op zaterdag 2 september van 14.00 uur tot 17.00 uur is er weer een ‘open middag’ in de Oudheidkamer in Nieuwerkerk aan den IJssel in Hoeve ‘Nooit Gedacht’, ‘s-Gravenweg 6a te Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel nodigt u van harte uit om in onze Oudheidkamer in de hoeve ‘Nooit Gedacht’ de permanente tentoonstelling over het leven en werken in Nieuwerkerk aan den IJssel in de vorige eeuw te bezichtigen.

Op deze middag zal omstreeks 14.00 uur ook een expositie van schilderijen en andere kunstwerken van de vrienden van de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas officieel worden geopend.

In het museum zijn verschillende multimediaschermen opgesteld met daarop beelden van oude beroepen en activiteiten op- en rond de boerderij. Ook worden er doorlopend rondleidingen gegeven op de hieronder genoemde data.

Deze expositie is van schilderijen van de vrienden van de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas . Een aantal van de schilderijen heeft als thema “Levend Erfgoed”, het thema van de Open Monumentendag.

Op 9 september (Open Monumentendag) is de Oudheidkamer open van 10.30 tot 16.00 uur .

:

Advertentie