8.5 C
New York
zaterdag 18 mei 2024

Oprichtster Apotheek Reigerhof schrijft boek over inburgeren en toch jezelf blijven

Sita de Groot-Phaff had vanaf de oprichting in 1983 gedurende 25 jaar de leiding over de Nieuwerkerkse Apotheek Reigerhof. Als immigrant uit Indonesiƫ kwam zij in 1961 naar Nederland. Net als vele vluchtelingen nu heeft ook zij met haar familie de kunst van het inburgeren onder de knie moeten krijgen. Daarover heeft zij een boek geschreven: De Tegenstribbelaar.

Het boek beschrijft hoe een gezin leert zich aan te passen aan een vreemde cultuur en toch zichzelf blijft. Dit thema is actueler dan ooit, en wordt maar al te gauw geproblematiseerd. De Tegenstribbelaar toont aan de hand van anekdotes en alledaagse scenes dat verschillen tussen mensen altijd zullen bestaan. De kunde om met die verschillen om te gaan bevordert een zelfbewuste multiculturele samenleving.

De door Max de Groot speels opgevoerde Discriminant fungeert nu eens met humor als verteller, dan weer als geweten of alter ego en zorgt bij de lezer daarmee voor ongemak of nieuwe inzichten. Het boek is vanaf 1 september te verkrijgen bij Boekhandel Van Delft in de Nieuwerkerkse Reigerhof.

Advertentie