New York
vrijdag 3 mei 2024

Scherp in Packaging ZVH wint eerste oefenwedstrijd

Het eerste herenteam van Sterk in Packaging ZVH had een speciaal teamweekend gepland en daarin was ook een oefenwedstrijd in Swanla vastgesteld. De opponent in deze oefenwedstrijd was het eerste herenteam van Rijswijk, uit de Topdivisie B.

De Zevenhuizense trainers en coaches Kristian van der Wel en Ronald Kooijman konden in deze oefenwedstrijd gebruik maken van een bijna complete selectie. De nieuwe aanwinst van Scherp in Packaging passer/loper Luca van de Venis kan vanwege een knieblessure voorlopig niet ingezet worden. In deze wedstrijd begon ZVH met de volgende basis Timothy Scheffers. Benjamin Parkinson, Lennaert Hogenhout, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Koen Herrebout en libero Richard Rademaker.

In deze set kon je zien dat het spel nog onwennig was en men er nog in moet komen. Vincent van der Kraats liet zien, dat zijn snoeiharde service nog steeds aanwezig was en ook de midden aanval en blokkering werd weer goed uitgevoerd. Tot maakte Rijswijk de Zevenhuizense heren lastig en wist halverwege op voorsprong te komen. Na een time-out van Kristian van der Wel werd deze achterstand weggewerkt. In de eindfase werd het nog spannend en kon Rijswijk na een time-out van coach Ferry van Hal de stand naar 24-23 brengen. Hierna kon na een mislukte service Scherp in Packaging deze set met 25-23 afsluiten

In de tweede set bleef de basis intact en kon men zien, dat de onwennigheid weg was en er nu betere combinaties gezien werd. ZVH wist meer servicedruk te generen. Na 12-12 kon Scherp in Packaging pas gaan uitlopen na sterke aanvallen en blokkering. Deze set werd nu met 25-19 binnen gehaald.

Kristian van der Wel zette in de derde set een andere samenstelling in, naast Timothy Scheffers  kwam Koen Herrebout, Jasper de Jog, Yvo Lunsing, Benjamin Parkinson en Max Nieuwstad binnen de lijnen. In deze set verliep het scoreverloop lang gelijk op en liet Yvo Lunsing zien wat hij in huis heeft ook Max Nieuwstad was weer als vanouds. Bij 16-15 nam Steven Oei het spelverdelen over van Timothy Scheffers. Het scoreverloop ging gelijk op, mede doordat de combinaties niet vlekkeloos verliepen. Toch kon je zien dat de nieuwe spelers bij het team een aanwinst waren. Koen Herrebout  scoorde en blokkeerde goed en Yvo Lansing wist uit eindelijk deze set af te sluiten met 25-22.

Hierna volgde nog een tweetal sets, waarbij de samenstelling bij Scherp in Packaging met de nieuwe spelers, duidelijk de onwennigheid er weer in kwam. Rijswijk wist hiervan te profiteren en kon deze laatste twee set winnend afsluiten. Deze oefenwedstrijd gaf de trainers genoeg informatie om verder te werken naar de competitie start in oktober.

Foto’s : Carla Perdijk