8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Kom samen naar de gratis familiefilm ‘Kapsalon Romy’

Rond Wereld Alzheimerdag vraagt stichting Zo! extra aandacht voor dementie. Dit doen men deze keer voor heel de familie met een gratis film. De film Kapsalon Romy laat men zaterdag 23 september zien en het verhaal maakt dementie bespreekbaar, voor alle leeftijden.

Zaterdag 23 september: Familiefilm ‘Kapsalon Romy’ Kom samen met je (klein)kind kijken!
Waar: Stichting ZO!, De Meidoorn 1a in Nieuwerkerk aan den IJssel
Vanaf: 14.00 uur

Het verhaal gaat over Romy (10 jaar) en haar oma Stine. De ouders van Romy zijn net gescheiden en druk met hun werk en nieuwe relatie. Oma past daarom vaak op Romy. Met tegenzin, want oma Stine heeft een kapsalon waar ze allerlei dingen voor moet regelen. Romy en oma hebben geen goede band, maar dat verandert als oma steeds verwarder wordt, door beginnende alzheimer. Romy helpt haar met dingen die niet meer zo goed lukken. In plaats van dat oma op Romy past, passen ze op elkaar. Stine vertelt haar kleindochter veel over vroeger, toen ze in Denemarken woonde. Als oma steeds sneller achteruit gaat, besluit Romy haar grootste droom in vervulling te laten gaan.

Aanmelden: Graag vooraf aanmelden via mantelzorg@stzo.nl, Heb je geen e-mail bel dan Karin van Veen op 06-83590780.

Standaard aanbod

Stichting ZO! heeft het hele jaar aandacht voor dementie. Maak bijvoorbeeld kennis met mantelzorgondersteuning en lotgenotencontact. Daarnaast heeft Stichting ZO! een uitgebreid aanbod welzijnsactiviteiten, kortdurende ondersteuning en kunnen zij maatwerkwerkvoorzieningen organiseren. Meer informatie via www.stzo.nl, 0180 310050 of e-mail info@stzo.nl en mantelzorg@stzo.nl

Dementie in Nederland

In Nederland zijn meer dan 290.000 mensen met dementie en het is de verwachting dat dit aantal toe zal nemen. Er is veel informatie en ondersteuning beschikbaar. Denk hierbij aan Alzheimer-Nederland. Heb jij twijfels over gedragsverandering of vergeetachtigheid, neem contact op met jouw huisarts of praktijkondersteuning. Als er een diagnose is, kan hulpverlening gemakkelijker starten.

Advertentie