8.5 C
New York
dinsdag 14 mei 2024

VVD vraagt om update scholenplan wijk Zuidplas in Nieuwerkerk

De VVD gemeenteraadsfractie heeft schriftelijke vragen gesteld over de voortgang van het scholenproject in de wijk Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel. Raadslid Patrick Molenaar wil nu meer informatie omdat het participatietraject is gestart maar de raad nog niet is geïnformeerd:

Op 16 mei jl. is tijdens de raadsvergadering de situatie omtrent de eventuele tijdelijke onderwijshuisvesting locatie IJsselpark te Nieuwerkerk aan den IJssel besproken. Naar aanleiding van de beantwoording vanuit het college werd duidelijk dat voor de vervanging van de drie basisscholen in de wijk Zuidplas een nieuw participatie onderzoek wordt opgestart in het kader van permanente onderwijshuisvesting voor deze drie basisscholen. Het college heeft hierbij toegezegd dat er na het zomerreces een participatietraject wordt gestart onder alle direct betrokkenen, waaronder inwoners binnen de wijk Zuidplas, schoolbesturen, ouders van kinderen die hier naar deze scholen gaan etc.

De VVD fractie is blij te merken dat dit nieuwe participatietraject ook daadwerkelijk is gestart, maar is verrast dit vanuit bewoners uit de wijk Zuidplas en berichten op lokale social media te moeten vernemen. Tijdens de raadsvergadering 16 mei jl. heeft de wethouder namelijk toegezegd de gemeenteraad tijdig te informeren middels een informatienota zodra er meer duidelijk zou zijn over hoe het participatietraject eruit komt te zien en welk tijdspad men hierbij voor ogen heeft, om uiteindelijk te komen tot uitwerking van een voorstel omtrent de permanente (en eventueel noodzakelijk tijdelijke) onderwijshuisvesting voor de drie betreffende basisscholen.

In relatie tot de bovenstaande uiteenzetting heeft de VVD Zuidplas fractie de volgende vragen:

1. Naar mening van de VVD fractie is de raad nog niet geïnformeerd over de vorderingen op dit dossier. Klopt dit? En zo ja, kan het college de raad alsnog informeren middels een informatienota omtrent de vorderingen?

2. Uit schrijven (U23.001970) dat naar inwoners is verstuurd binnen de wijk Zuidplas, maken wij op dat er een streefdatum tot besluitvorming is vastgesteld voor de zomer van 2024. Hoe ziet het tijdspad tot deze streefdatum er uit en hoe worden de raad, inwoners en direct betrokken verder meegenomen in dit traject? En heeft de streefdatum als doel om enerzijds te komen tot besluitvorming omtrent permanente nieuwbouw en de eventueel nodig achtende tijdelijk huisvestingslocatie?

3. Welke doelgroepen hebben de uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de enquete welke ingevuld kan worden op de website www.maakzuidplas.nl?

4. Voor dit traject heeft het college aangegeven een nieuw projectteam vorm te willen geven. Wat zijn de vorderingen op dit punt?

Advertentie