8.5 C
New York
dinsdag 14 mei 2024

Genieten van de brandweer Nieuwerkerk op open dag (video)

Het blijft voor kinderen nog steeds een machtig iets, het rood van Brandweerauto’s en sommige genieten in brandweerpak en met brandweerhelm van de open dag van de brandweerkorps Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit jaar was het programma vooral gericht op het werk van de brandweer zelf.

Op de plaats voor de kazerne stond een grote verplaatsbare vergaderzaal welke als mobiel commanco centrum bij incidenten kan worden gebruikt. Naast een hele oude brandweerauto uit Gouda was ook de zogenaamde Cobracutter aanwezig. Dit apparaat kan een brand blussen door een gat te maken in hout of steen. Verderop stonden een ambulance en een ambulanceboot. Veilig Verkeer Nederland Zuidplas had een kraam om de actie ‘0 verkeersslachtoffers’ te ondersteunen.

In de Schoolstraat konden de kinderen oefenen bij de jeugdbrandweer van Nieuwerkerk en een zogenaamde brand te blussen. Op het voorterrein gaf de brandweer Nieuwerkerk een demonstratie van het redden van slachtoffers van een beknelling. Garagebedrijf Neleman had hiervoor een tweetal sloopauto’s beschikbaar gesteld en de brandweer liet zien hoe snel een deur uit een auto gehaald kan worden. Alles werd aanschouwd door kinderen met open mond langs het hek of op de schouders bij papa. Wie weet komen ze ooit zelf in actie als brandweervrouw- of man.

Advertentie