8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Jan Terlouw, schrijver van Oorlogswinter, bezoekt voorstelling van Jongerentheater Quint

Vorige week speelde Jongerentheater Quint 7 voorstelling in 4 dagen van hun voorstelling Oorlogswinter! Hierbij mochten ze 2000 scholieren ontvangen, verdeeld over 4 schoolvoorstellingen. Hebben ze zaterdagmiddag een seniorenvoorstelling gespeeld voor senioren uit de regio. Zaterdag en zondag hebben ze 2 uitverkochte vrije voorstellingen mogen spelen. Het weekend werd bijzonder afgesloten met een bezoek van Jan Terlouw.

De 91-jarige schrijver van het boek Oorlogswinter, Jan Terlouw, is afgelopen zondag komen kijken naar de vertolking van zijn boek. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de spelers van Jongerentheater Quint hem kort ontmoet. Hier zijn zij kort in gesprek gegaan over het verhaal en de personages van het verhaal. Uiteraard was er aan het einde tijd voor een kort fotomoment.

Oorlogswinter vertelt het verhaal van de 16-jarige Maaike. Zij komt in de Tweede Wereldoorlog voor een moeilijke keuze staan, als haar buurmeisje, Dirkje, het distributiekantoor gaat overvallen. Maaike staat voor een dilemma als Dirkje haar vraagt een brief te bezorgen, want daardoor kan haar eigen leven in gevaar lopen. Durft ze dat? En wie is er eigenlijk te vertrouwen in tijden van oorlog?

Jan Terlouw noemde de voorstelling Oorlogswinter een “prachtig en dynamische voorstelling”. Ben jij hier ook benieuwd naar? De voorstelling is te zien in verschillende theaters:

–           Dorpshuis Swanla op 1 oktober om 15:00

–           Ontmoetingscentrum de Tuyter op 28 oktober om 15:00 en 19:30

–           Het Hofpleintheater op 4 november om 19:30 en 5 november om 15:00

Kaartjes zijn te koop via www.jongerentheaterquint.nl

Advertentie