8.5 C
New York
donderdag 9 mei 2024

Ons Verleden zaterdag weer open

Het museum Ons Verleden heet u op zaterdag 30 september weer van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur. Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig

Op de benedenverdieping is de reguliere collectie van de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle te zien. Hier wordt het dagelijks leven van de inwoners en bedrijven uit Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen in vroeger tijden zichtbaar gemaakt. Te vinden zijn bijvoorbeeld een vliegtuigmotor van een in WOII neergestort vliegtuig, een tegeltableau van de eerste ballonlanding in Nederland (die in Oud Verlaat plaatsvond!) en diverse oude schilderijen met dorpsgezichten. .

In een apart zaaltje kunnen we u helpen met het zoeken naar oude foto’s of informatie van familie of panden uit ons aandachtsgebied. Vanouds helpen we u met vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek.

Het museum heeft diverse boeken over de geschiedenis van onze dorpen te koop. Op de bovenverdieping is museum ‘Ons Molenverleden’ gehuisvest. Daar vindt u veel informatie over molens, in het bijzonder de molens van Schieland.

Advertentie