8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Fietsen onder N.A.P. in Week van Ons Water : 7 culturele belevingsroutes door Midden-Holland

Nederlands laagstgelegen regio Midden-Holland staat er om bekend dat de bewoners hier leven met, in en onder de waterlijn (zeespiegel). Water weerspiegelt onze oorsprong en onze verlangens en houdt herinneringen levend. We zijn water!

Stap in de Week van Ons Water op de fiets en bekijk de omgeving door een andere bril aan de hand van 7 culturele belevingsroutes door Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Cultuurwethouder Frans Klovert (voorzitter Bestuurlijk Platform Cultuur regio Midden-Holland): “Wat heeft de Week van ons Water te maken met de nieuwe Culturele Belevingsroute door onze regio Midden Holland? Dit gebied ligt ver onder de zeespiegel. Hier wonen en leven we onder NAP al eeuwenlang, in Zuidplas zelfs 6,76 m! Hoe leuk is het om dat zelf te ervaren! Op de fiets, nu in de herfstvakantie. Er gaan 2 routes door onze gemeente: De Groene Watertuin en De Droogmakerijen. Onderweg kijk je je ogen uit, want naast water zie je ook erfgoed en ervaar je cultuur. Je vindt de link naar de fietsroutes op de website van Beleef Zuidplas of haal de route op in het gemeentehuis.”

Verwonder je over de transformatie van het landschap van land naar water en omgekeerd, ingegeven door onze behoeften aan handelswaar en grondstoffen. We graven, maken en creëren steeds een nieuw landschap in het water. Laat je onderweg inspireren door muurschilderingen, kunstobjecten, spreuken, molens en musea, die aan de belevingsroutes door Midden-Holland ook een culturele draai geven.

Nieuwsgierig geworden?

Voor de uitgewerkte fietsroutes, culturele bezoekpunten en folder: bezoek struinenenvorsen.nl. Ook  www.beleefzuidplas.nl kun je raadplegen voor meer informatie.

Zie hieronder de lokale fietstocht in door groot deel van Zuidplas:

Advertentie