8.5 C
New York
dinsdag 21 mei 2024

Rotary Zuidplas onthult opvallende stoeptegel met een belangrijke boodschap

Op zaterdag 21 oktober 2023 heeft wethouder Wybe Zijlstra namens Rotaryclub Zuidplas een bijzondere stoeptegel onthuld op het Raadhuisplein in Zuidplas. De stoeptegel is voorzien van een pijl die wijst naar het water, met de tekst “Hier begint de zee.”

Met het plaatsen van meerdere stoeptegels in de gemeente wil Rotary Zuidplas aandacht vragen voor de landelijke actie “Hier begint de zee,” die al in verschillende gemeenten in Nederland loopt. De gemeente Zuidplas ondersteunt dit initiatief door de benodigde ruimte en toestemming te verlenen. Daarnaast viert Rotary Nederland haar 100-jarig bestaan, en Rotary Zuidplas viert dit jubileum o.a. door deze actie onder de aandacht te brengen, om zo de gemeenschap te laten zien wat Rotary in Nederland betekent en in Zuidplas in het bijzonder.

Wethouder Zijlstra juicht dit soort initiatieven toe en is blij dat er 2 tegels worden onthuld op het Raadhuisplein. Hij loofde de Rotary Zuidplas, ook met de eerdere successen die deze organisatie heeft gedaan.

Het project “Hier begint de zee” heeft als voornaamste doel om de inwoners van Zuidplas bewust te maken van de gevolgen van het wegwerpen van afval in putten, omdat dit uiteindelijk in de natuur terechtkomt. Deze actie sluit aan bij de bredere inspanningen om plastic vervuiling tegen te gaan. Rotary Zuidplas roept bedrijven op om de stoeptegels met de tekst “Hier begint de zee” te sponsoren, zodat deze in elke straat van Zuidplas kunnen worden geplaatst. Bovendien zullen er extra stoeptegels worden geplaatst op drukbezochte plaatsen zoals scholen en sportcomplexen.

Advertentie