8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

VVD: overweeg ‘Zuidplas First’ bij wachtlijsten sportverenigingen

Tijdens het begrotingsdebat kwam de gemeenteraadsfractie van de VVD met een voorstel om bij wachtlijsten bij de sportverenigingen te kiezen om leden uit Zuidplas voorsprong te geven ten opzichte van bewoners uit bijvoorbeeld Rotterdam Nesselande.

Tijdens deze vergadering legde raadslid Van Wijnen zijn idee uit : “veel verenigingen in Zuidplas hebben wachtlijsten en ook horen we vaak dat uitbreiding, bijvoorbeeld van het aantal velden, nodig is. Afgelopen zaterdag was ik op bezoek bij vv Nieuwerkerk die (volgens hen) ook nog weer recht zou hebben om 2 extra velden. Ook zien we nog steeds dat er veel kinderen en volwassenen uit andere gemeenten bij ons sporten. We hebben hem vaker hier aangehaald, maar moeten onze inwoners hier nu allemaal maar steeds voor betalen? Daarom een vraag aan het college: Is dit niet te voorkomen door een soort ‘Zuidplas first’-regel te hanteren voor nieuwe leden?”.

Wethouder Zijlstra (Sport, CDA) legde uit dat er ook veel sporters naar verenigingen buiten Zuidplas gaan en wat als deze ook niet meer welkom zijn. Van Wijnen weerlegde dit dat er vooral door ontbreken van faciliteiten zoals voetbal- en tennisverenigingen in Nesselande, er onevenredige aantallen naar Zuidplas verenigingen komen.

Zijlstra benadrukte dat dit is aan de verenigingsbesturen is en dat elke vereniging daar anders mee omgaat. De rest van de gemeenteraad hield zich buiten de discussie.

Advertentie