8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Gemeenteraad heeft grote moeite met uitstel aanpak Burgemeester Klinkhamerweg

In het debat over de begroting van de gemeente Zuidplas kwamen diverse raadsleden in botsing met wethouder Zijlstra van Verkeer. Diverse fracties waren verbolgen over de uitstel van de aanpak van, volgens de raadsleden, onveilige situatie op de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen.

Een eerder plan van de gemeente Zuidplas werd door de gemeenteraad teruggestuurd naar de tekentafel. Na schriftelijke vragen van de VVD-er Ferry van Wijnen was beloofd dat de nieuwe plannen eind 2023 naar de gemeenteraad zouden komen. Die plannen zijn er niet en in de planning staat nu dat het na 2030 wordt uitgevoerd. Veiligheid was een van de kaders die bij de planning werd gebruikt maar die term gebruikte wethouder Zijlstra maar niet. Inwoners zagen eerder dit als het gevaarlijkste stuk van Zevenhuizen.

“Laten we veiligheid ondergeschikt maken aan geld?” vroeg Martin Damen (PvdA/GroenLinks) zich af. Damen stelde voor om anders alleen de kruising met de Noordelijke Dwarsweg aan te pakken en bij de Opril te wachten. Dat zag Van der Spek (ChristenUnie/SGP) niet zitten en wil beide kruispunten aangepakt zien : “straks komt daar waarschijnlijk een supermarkt dus wordt het ook daar druk”. Hierin kregen de raadsleden bijval van Adriaanse (D66) en Van Wijnen (VVD). Deze laatste vond de uitgaven aan duurzaamheid boven aanpassing van deze weg onverteerbaar.

Wethouder Zijlstra benadrukte dat er wel plannen zijn en dat de participatie met de bewoners al wel gestart gaat worden maar de uitvoering veel later volgt. Zijn belofte dat bij eventuele bijstellingen wederom naar de weg wordt gekeken, werd morrend beluisterd. De kans is groot dat de Klinkhamerweg op korte termijn terugkomt op de politieke agenda.

Advertentie