8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Zuidplas richt Bestuurlijk Interventie Team Zuidplas (BITZ) op

Zuidplas heeft steeds vaker te maken met drugsproblematiek en andere vormen van ondermijnende criminaliteit. De afgelopen periode vonden politie en team veiligheid van de gemeente Zuidplas grote partijen drugs en trof men op meerdere plekken drugslaboratoria, wapens en grondstoffen voor de productie van grote hoeveelheden hard- en softdrugs aan.

Daarom is de bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit een van de speerpunten van de gemeente Zuidplas. Om daar uitvoering aan te geven heeft Zuidplas het Bestuurlijk Interventie Team Zuidplas, afgekort BITZ, opgericht.

Afgelopen weekend werden grondstoffen aangetroffen voor synthetische drugs op de roeibaan in Zevenhuizen, een paar weken eerder brandde er een bestelwagen uit met drugsafval, wat voor grote (milieuschade) kan leiden. Burgemeester Weber vergelde aan de gemeenteraad afgelopen dinsdag dat als deze schade verhaald kan worden, dit actief gedaan wordt. Maar in de andere gevallen draait de gemeente Zuidplas op voor de schade.

Lees hier meer nieuwsartikelen over drugs

Advertentie