8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Jolanda van der Maas verlaat het VIP met trots

Per 1 december verlaat Jolanda van der Maas het vrijwilliers informatie punt (VIP) van stichting Zo! Ze wordt op die datum directeur van stichting de Haven in Den Haag. De Haven biedt veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma aan mensen in de seksindustrie.

Van der Maas was de coördinator en de verbinder van het VIP en bracht veel mensen samen. Op haar afscheidsreceptie op 14 november liet ze weten dat ze stichting Zo! met trots verlaat maar ook veel zin heeft in de nieuwe uitdaging. “Vrijwilligers zijn onmisbaar, ze geven hoop in deze maatschappij” stelde ze in haar afscheidsspeech.

De afgelopen jaren waren er diverse initiatieven om te verbinden zoals de online vacaturebank, diverse festivals, waarderingsbijeenkomsten en het digitale platform zovoorelkaar.nl uit de koker van Jolanda. Het VIP zoekt daarom nog een opvolger van haar. Romana van Wensveen-Stolk, haar maatje bij het VIP zal nu op zoek moeten naar een nieuwe collega, de vacature is opengesteld. Maar met alle veren en bedankjes vanuit alle kanten van de samenleving kan Van der Maas met trots naar haar nieuwe uitdaging.

Advertentie