8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Rotterdam Centraal twee weekeinden niet met trein bereikbaar

Er zijn binnenkort twee weekenden waarbij er geen treinen rijden van, via en naar Rotterdam Centraal. Dat gaat om het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 november en van zaterdag 2 en zondag 3 december. Dit betreft de drukke weekenden zoals het black Friday weekend, het weekend voor Sinterklaas en de wedstrijd Feyenoord-PSV.

Meer informatie over de werkzaamheden is te lezen op de site van ProRail. NS zet bussen in en reizigers kunnen vanaf verschillende stations gebruikmaken van het tram- en metronetwerk van Rotterdam. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Het station en de meeste winkels op het station zijn gewoon open. 

Reizigers van Nieuwerkerk a/d IJssel kunnen met de trein doorrijden tot aan Rotterdam Noord. Hier kan men de tram (RET tarief geldig) naar Centraal en het centrum nemen. Andere optie is de metro op Rotterdam Alexander (hier is het NS vervoersbewijs geldig. Reizigers die door moeten reizen naar Dordrecht kunnen op Capelsebrug de NS bus nemen naar Rotterdam Stadion. Vanaf Capelsebrug rijdt er ook een vervangende bus naar Schiedam Centrum.

Het weekend van van zaterdag 2 en zondag 3 december zijn de afsluitingen en omleidingen hetzelfde maar heeft de NS wel een oproep aan de Feyenoord supporters. Op zondag 3 december speelt Feyenoord de topper tegen PSV in de Kuip. Er rijden geen treinen naar halte Rotterdam Stadion naast De Kuip. Supporters die reizen vanuit regio Rotterdam wordt geadviseerd om zoveel mogelijk lopend, met de (deel)fiets, (deel)scooter of tram naar het stadion te reizen. Voor bezoekers van buiten de regio is het advies om met de auto te reizen en te parkeren op P10 Beverwaard of P13 Q-park Zorgboulevard.

Advertentie