8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

VVD wint de bitterballen bij volgeboekte pubquiz Swanla

De tweede novembereditie van de pubquiz van Zevenhuizen in Swanla is een succes geworden. Er deden maar liefst 38 teams mee. De eerste prijs ging, na shootouts, naar een team uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij wonnen een voorstelling van de Eagles Tributeband.

Opnieuw volgeboekt

Al zes jaar organiseert Theater Swanla een pubquiz. Het enthousiasme is zo groot dat er deze maand twee avonden waren. Op 10 november deden er al 39 teams mee. Triviacrackers won deze editie. Een week later was de pubquiz opnieuw volgeboekt, met 38 teams. Een mooi resultaat waarmee de doelstelling van een gezellig gevulde zaal, met 25 teams, ruim gehaald werd.

Heel Zuidplas vertegenwoordigd

Vol trots meldde vaste presentator Geert van der Burg aan het begin van de avond dat, de door de theatercommissie van Theater Swanla georganiseerde pubquiz, nu toch ook echt een activiteit voor de gemeente Zuidplas is. Op vrijdag 17 november waren naast teams van buiten de gemeente Zuidplas namelijk teams aanwezig uit ieder van de vijf dorpskernen uit de gemeente. Uit Oud Verlaat deed een team mee van basisschool Nessevliet. Er deden daarnaast diverse Nieuwerkerk teams. In Moordrecht zat de diversiteit in het team, onder de naam Gen-United.  Opnieuw waren er diverse teams uit Moerkapelle, waaronder vaste deelnemer ‘Aries Sociale Werkplaats’ en natuurlijk waren er heel veel teams uit Zevenhuizen. Na een bloedstollende finale gingen de eerste drie prijzen naar teams van buiten Zevenhuizen.

Zevenhuizense ronde

Voordat de echte pubquiz werd gespeeld, werd het publiek opgewarmd met de Zevenhuizense ronde. Daarbij kon een flinke schaal bittergarnituur worden gewonnen. In de vragen zaten onder andere vragen over de revue ‘De Burgerij heeft een monument opgericht’. Die voorstelling is enkele weken geleden opgevoerd ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Swanla. Ook moesten deelnemers antwoord geven op de vraag op welke basisschool de huidige kinderburgemeester zit. Het team van de VVD en team Vakantiegenieter deden dat het beste. Zij haalden maar liefst 9 van de 10 te behalen punten. Een shoot-out gaf uitsluitsel. Beide teams zaten ver af van het juiste aantal verkeersborden in de gemeente Zuidplas. VVD-raadslid Ferry van Wijnen zat het dichtste bij het goede antwoord van 8578. De VVD mocht zich tegoed doen aan de versnaperingen van beheerder Fred de Kreek.

Shootouts

Ook bij de echte pubquiz moest een shoot-out uitkomst bieden. Daarbij waren er zelfs drie teams die allemaal de bijzonder hoge score van 70 van de 82 te behalen punten haalden. Team Monti Uni, de titelverdediger, moest het opnemen tegen de IT-Crowd uit Zoetermeer en de Vlavinkjes, die net als het team van de Montessorischool uit Nieuwerkerk komt. Geraden moest worden hoe lang de Kanaaltunnel in meters is. De Vlavinkjes zaten er het dichtste bij. Het team mag op 9 december naar de uitverkochte voorstelling van de Eagles Tributeband en krijgt een theatermenu vooraf. De IT-Crowd mag na een aangeboden maaltijd een volgende keer gratis deelnemen aan een volgende editie van de pubquiz en team Monti Uni mag naar een voorstelling van de Beatles Tributeband (uit Antwerpen) op 27 januari.

in januari weer een pubquiz

Op 19 en 26 januari staan de twee afleveringen van de 32epubquiz op het programma. Inschrijven kan met teams van minimaal vier en maximaal acht deelnemers vanaf zaterdag 18 november, 10.00 uur, door een mail te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl. Deelname kost € 5,- per persoon. De kans is groot, dat ook deze afleveringen inmiddels alweer volgeboekt zijn.

IT_Crowd
Team Monti Uni
Advertentie