8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Zuidplas krijg half miljoen Startbouwimpuls voor Swanladriehoek

De gemeente Zuidplas heeft een bedrag van € 510.000,- ontvangen van de Rijksoverheid als Startbouwimpuls voor de bouw van 60 woningen in de nieuw te bouwen wijk Swanladriehoek in Zevenhuizen. Dat maakte het minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) bekend vandaag.

Het ministerie geeft gemeenten extra geld zodat de bouw van bijna 31.500 nieuwe woningen versneld van start kan gaan. Ongeveer 80% van de nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar. Vierentwintig projecten van de 362 projecten die een bijdrage krijgen, starten nog dit jaar. De rest gaat volgend jaar van start en de laatste volgen uiterlijk in 2025. Voor de Swanladriehoek zijn de voorbereidingen al gestart.

Daardoor zal de woningbouw sneller en robuuster herstellen van de dip in bouwproductie volgend jaar. Per woning wordt gemiddeld een bijdrage van 10.000 euro beschikbaar gemaakt. Buurgemeente Waddinxveen had een aanvraag ingediend en gekregen van € 185.000 voor 35 woningen. In Zuidplas is het zelfs beleid gemaakt om waar maar kan, subsidie vanuit provincie, waterschap, Rijk of de Europese Commissie te krijgen.

De plannen van de Swanladriehoek bevat 212 woningen (152 koop en 60 huur) in een mix van verschillende woningtypen met daarnaast sportvelden voor v.v. Groeneweg en de Tennisclub Zevenhuizen. Met de verplaatsing van deze sportverenigingen komt er ruimte voor een nieuwe Zevenster en meer sociale huurwoningen.

Foto: Jolanda Bakker
Advertentie