8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Gemeente gaat wateroverlast in kruipruimten Koningskwartier onderzoeken

De afgelopen weken hebben inwoners van de Zevenhuizense wijk Koningskwartier gewaarschuwd dat er veel water in hun kruipruimten staat. PvdA/Groenlinks heeft dat in de gemeenteraad geagendeerd. Wethouder Zijlstra heeft toegezegd de wateroverlast te onderzoeken.

Wethouder Zijlstra kon zich goed voorstellen dat het vele water tot zorgen leidt bij de woningeigenaren. Hij gaf aan dat de woningen voldoen aan het bouwbesluit. Water in de kruipruimte leidt daardoor veelal niet tot wateroverlast in de woning zelf. Het probleem van  wateroverlast in de kruipruimten is ook buiten het Koningskwartier een veel gehoord probleem. Dat is met name het geval bij een langdurig natte periode, zoals de afgelopen tijd. De gemeente wil onderzoeken of de situatie in het Koningskwartier buitensporig is. De bewoners worden hierover geinformeerd en voor het einde van het jaar stuurt de wethouder een informatienota naar de gemeenteraad met de eerste conclusies.

Advertentie