8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Coronaprik halen kan nog tot en met 22 december 2023

Mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen tot 60 jaar die een uitnodiging krijgen voor de griepprik en zorgmedewerkers met direct patiëntencontact, kunnen nog tot en met vrijdag 22 december een coronaprik halen bij de GGD. Daarna stopt de najaarsronde officieel en kunnen deze groepen geen coronaprik meer krijgen. Het is niet nodig om te wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM.

Voor de grote corona vaccinatielocaties van Hecht GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden, kun je een afspraak maken via www.planjeprik.nl of 0800 – 7070. Je kunt daar ook binnenlopen zonder afspraak. Als de wachtrij te lang wordt, vragen we bezoekers zonder afspraak de prik later te halen. Wie een afspraak maakt, is wel altijd zeker van een prik. Voor onze kleine pop-up priklocaties is het niet mogelijk om een afspraak te maken. Houd rekening met een wachttijd als je bij een pop-up een prik gaat halen.

Corona vaccinatielocaties

Data en tijden kunnen wijzigen. Kijk daarom voor vertrek altijd op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona voor de meest actuele informatie. Hier vind je ook alle adressen. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

  • Gouda, GGD-vaccinatielocatie: t/m 22 december op dinsdag t/m zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur. Afspraak maken mogelijk.
  • Nieuwerkerk aan den IJssel, Muziekschool MOZ-Art: zaterdag 25 november en 2 december van 11.00 tot 15.00 uur.

Coronaprik thuis? Bel zo snel mogelijk!

Kun je door een ernstige ziekte of beperking niet naar een priklocatie komen? Ook niet met hulp van familie of bekenden? Bel dan uiterlijk 8 december, maar het liefst zo snel mogelijk met 0800 – 2077. Dan wordt samen met jou gezocht naar een oplossing. Mogelijk kom je in aanmerking voor een coronaprik thuis. We vaccineren niet-mobiele thuiswonenden nog tot eind december.

Zwangeren en medisch hoog risicogroepen

Voor zwangeren en voor mensen met een verwijzing van een medisch specialist, blijft de coronaprik ook na 22 december verkrijgbaar. Dat geldt ook voor mensen die graag een coronaprik willen ter bescherming van iemand met een kwetsbare gezondheid in hun directe omgeving. Binnenkort volgt op onze website meer informatie over waar deze groepen in 2024 een coronaprik kunnen halen.

Advertentie