8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Gasleiding geraakt na foute Klic melding

Vol verbazing kijkt de machinist van de graafmachine naar zijn telefoon waar de Klic melding opstaat. Volgens het systeem waar alle kabels en leidingen op staan, zou hier geen gasleiding moeten liggen maar een paar meter verderop. Toch ruikt hij gas en slaat direct alarm want hij weet het zeker dat hij nu een gasleiding te pakken heeft.

Dat gebeurde op 6 december in de vroege morgen aan de Mozartstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. In de wijken Parkzoom en Dorrestein wordt door Delta Fiber glasvezel aangelegd. De brandweer uit Capelle aan den IJssel komt direct ter plaatse na de melding en zet de Mozartstraat af. Het gas is inderdaad in een deel van de straat te ruiken.

De aannemer en netbeheerder Stedin kijken nogmaals naar het kaartje van Klic met verbazing en Stedin gaat aan de slag om het gas af te sluiten en de lekkage te verhelpen. Vorige maand werd er ook een gasleiding geraakt door de aanleg van het glasvezel aan de Luxemburgsezoom en dit zal vast ook niet de laatste keer zijn in Nieuwerkerk aan den IJssel want in een groot deel van het dorp moet de aanleg van het glasvezelnetwerk nog starten.

Advertentie