8.5 C
New York
zaterdag 18 mei 2024

Ringvaartlaan naar Westringdijk 2 maanden afgesloten

De Ringvaartlaan tussen de Westringdijk en de Europalaan vanaf maandag 8 januari tot en met 1 maart afgesloten voor het verkeer. Deze afsluiting is voor al het verkeer, volgens de werkzaamheden site Melvin. Het is ook net bekend of de onderdoorgang tussen de Kerklaan onder het Aquaduct beschikbaar is. Daarover is niets bekend gemaakt door zowel Zuidplas als de Gasunie. Het is ook onduidelijk of het fietspad langs de Europalaan open blijft of niet. Waarschijnlijk gaat men er vanuit dat de gele borden voldoende zijn om de omleiding aan te geven.

Fietsverkeer kan via de Westringdijk en de Hoogeveenenweg en dan via het tunneltje onder de A20 bij de Eerste tochtweg terug naar de Europalaan. De omleiding voor autoverkeer is volgens Melvin vanaf de Westringdijk via de Hoogeveenenweg, de N219 en de Europalaan. Net als in december is vermoedelijk het viaduct over de A20 op de Westringdijk afgesloten.

In een eerdere brief stond dat de werkzaamheden tot einde van 2023 gingen duren maar dat is nu dus langer. Afgelopen jaar werd er een gasleiding aangelegd voor hoogcalorisch gas (en waterstof in de toekomst) naar de RoCa centrale in Capelle. Echter zit er iets niet goed in de leiding en dat heeft men voor gebruik geconstateerd, daarom wordt de geboorde leiding nu eruit gehaald.

Advertentie