8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Tentoonstelling Oudheidkamer over middenstanders in Moordrecht

Zaterdag 13 januari is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Moordrecht “Het Weeshuis” in Moordrecht weer gratis open voor iedereen. Naast de gewone collectie over de Moordrechtse geschiedenis, is er ook een wisseltentoonstelling over de middenstanders van toen.
Afgelopen tijd is de 50 ér jaren wijk gesloopt. De oude sluis tussen de Sluislaan en Schielandstraat is daarbij blootgelegd.  Deze Hoefvlietsluis verbond de Ringvaart (Kanaal)  met het  achterland (Oost en Westeinde). Hiervan zijn door de vrijwilligers heel wat voorwerpen bewaard en foto’s gemaakt.
Iedereen is zaterdag 13 januari van 13:30 tot 16:30 uur hartelijk welkom. De toegang is gratis.
Adres: Oudheidkamer Het Weeshuis,
Westeinde 1 Moordrecht, ingang achterom.
Advertentie