8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Scherp in Packaging ZVH laat Numidia VC Limax zweten en Draisma Dynamo werken

Scherp in Packaging ZVH kwam dit weekeinde tweemaal in actie, vandaar een dubbelverslag.

De heren van Scherp in Packaging ZVH speelden zaterdagavond in eigen huis Swanla tegen de nummer drie van de BetCity Eredivisie, Numidia VC Limax. Deze ploeg was op volle oorlogssterkte en liet dat ook zien in hun spel. De dweilploeg moest veelvuldig in actie komen maar de gasten wisten via de setstanden 15-25, 16-25 en 19-25 met 3-0 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

Het eerste punt was voor Benjamin Parkinson en Lennaert Hogenhout wist met zijn serve ook een punt te scoren en Scherp in Packaging wist Limax tot 9-9 in bedwang te houden. Hierna liet Limax zien waarom zij hoog op de ranglijst staan, met veel power zorgde dat zij uitliepen en Kristian van der Wel nam bij 9-11 zijn eerste time-out. Maar Limax wist de servicedruk vast te houden en lep verder uit. Zevenhuizen nam bij 9-14 de tweede time-out en bij 9-15 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Lennaert Hogenhout. Pas bij 10-16 konden de Zevenhuizense heren de side-out winnen en zelf punten scoren. Naast de servicedruk wist Limax ook hun blokkering goed in de strijd te werpen en had geen moeite met de Zevenhuizense aanvallen. Met 15-25 ging deze set dan ook naar Limax toe.

Met zelfde opstelling kwam Scherp in P:ackaging binnen de lijnen, vanaf  het begin bestookte Limax Zevenhuizen met een snoeiharde serve en aanval en coach Kristian van der Wel nam bij 0-4 direct een time-out. Dit kreeg langzaam effect en Yvo Lunsing wist goed te scoren aanvallend en serverend en de Zevenhuizense heren wist dichtbij te komen en coach Guido Görtzen van Limax nam bij 7-8 zijn eerste time-out. Hierna volgde een periode van foute services aan beide zijden. Limax wist men hun aanvallen  waarop Zevenhuizen geen goede blokkering tegenover kon zetten. Na de tweede time-out voerde de coach van Zevenhuizen bij 13-20 een dubbele wissel uit, door Steven Oei en Vincent van der Kraats binnen de lijnen brengen voor Yvo Lunsing en Timothy Scheffers. In deze eindfase was de blokkering van Limax te sterk en oud Zevenhuizen speler Rob Bontje wist met zijn blok het winnende punt te scoren en nam Limax met 16-25 deze set in hun bezit.

In de derde set kwam Max Nieuwstad voor Lennaert Hogenhout in het veld. Limax had de opstelling iets gewijzigd en Scherp in Packaging wist daar gebruik van te maken en kon Limax coach bij 7-2 naar zijn time-out sturen. Limax wist langzaam weer te scoren en Zevenhuizen nam bij 11-10 de eerste time-out Bij 11-12 kwam Lennaert Hogenhout weer in het veld voor Max Nieuwstad en de beide teams geven niets weg en bij 122-15 nam Vincent van der Kraats het stokje over van Yvo Lunsing na een twee time-out kon Zevenhuizen niet de serve terughalen en kreeg een hecht blok tegenover zich. Bij 12-9 kwam Max Nieuwstad weer in het veld en wist aanvallend te scoren. Dit mocht niet verhinderen dat Limax ook deze set binnen wist te halen nu met als cijfers 19-25.

Na deze wedstrijd hebben de heren van Scherp in Packaging weinig tijd om zich weer op te laden voor de wedstrijd op zondag 28 januari tegen de nummer twee  Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Deze wedstrijd wordt om 16.00 uur aangevangen

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(6)(Vincent van der Kraats (1)), Lennaert Hogenhout (4) (Max Nieuwstad (5)), Timothy Scheffers (2), Yvo Lunsing (8), Jesse Hanemaaijer (2), Benjamin Parkinson (4), Richard Rademaker (L)

Numidia VC Limax: Leon Meier (10), Remco van den Elshout (10), Sil Meijs (4), Rob Bontje (5)(Thomas van Bladel (2)), Tobias Kjaer (11), Martijn Brilhuis (14), Jelte Maan (L)

Foto’s André Dirks


Zondagmiddag speelde ZVH wederom in eigen huis Swanla nu tegen de nummer twee van de BetCity Eredivisie, Draisma Dynamo uit Apeldoorn. De Zevenhuizense heren waren na de zaterdag wedstrijd genoeg ingespeeld en dat lieten ze ook zien aan het vele jeugdige publiek. Wat zaterdag niet kon, gebeurde zondag wel een set winnen. Maar Dynamo wist toch deze wedstrijd via de setstanden 20-25, 25-23, 25-27 en 16-25 met 3-1 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

De beide teams wisten elkaar in de eerste set gelijk op te gaan, waarbij de middenaanval van Zevenhuizen flink wist te scoren. Jesse Hanemaaijer en Benjamin Parkinson konden ook blokkerend punten maken. Zelf wist Zevenhuizen bij vlagen de verdediging van Dynamo onder druk zetten en bij 14-12 nam Dynamo coach zijn eerste time-out. Dit had niet direct resultaat en Scherp in Packaging wist tot 17-17 bij te blijven. Met spelverdeler Gijs van Solkema aan de opslag wist Dynamo  een beslissend gat te slaan en wist deze set met 20-25 winnend af te sluiten.

Met dezelfde opstelling trad Zevenhuizen aan in de tweede set ook nu wist Lennaert Hogenhout met zijn serve druk op Dynamo te zetten. Er volgde een gelijk opgaande strijd en bij 9-10 begon coach Kristian van der Wel met het invoeren van een dubbele wissel, eerst kwam Vincent van der Kraats voor Timothy Scheffers in het veld, daarna gevolgd bij 9-11 door de wissel van Tom Sonneville met Yvo Lunsing. In deze fase bleef Zevenhuizen in de achtervolging en liet Tom Sonneville ook prachtige staaltjes van verdedigen zien, waarbij het vele publiek de handen op elkaar kreeg. Bij 12-13 werd begonnen aan het terug draaien van de dubbele wissel. Toch wist Scherp in Packaging in de eindfase op gelijke hoogte te komen en met het service punt van Lennaert Hogenhout op 24-23 komen. Dynamo nam nog een time-out maar kon niet voorkomen dat Sam van der Loo met zijn aanval deze set met 25-23 in handen van Zevenhuizen liet komen.

Zevenhuizen startte de derde set met hetzelfde zestal maar zag Dynamo het initiatief nemen een langzaam maar zeker een voorsprong opbouwen. Bij 7-11 nam Zevenhuizen haar eerste time-out  en kreeg de opslag terug. Dit was van korte duur en bij 8-14 werd de tweede time-out genomen, Yvo Lunsing wist gelijk de service terug te halen. De aanvallers van Zevenhuizen, Benjamin Parkinson, Sam van der Loo, Lennaert Hogenhout bij toerbuurt te scoren en Scherp in Packaging wist coach Dynamo bij 16-19 tot een time-out te dwingen. Bij 17-21 werd begonnen aan de dubbele wissel  Vincent van der Kraats kwam in het veld voor Timothy Scheffers daarna werd bij 17-22 Tom Sonneville voor Yvo Lunsing binnen de lijnen gebracht. Gelijk kon Vincent van der Kraats scoren en Zevenhuizen kon het gat verkleinen en bij 20-22 werd weer een time-out genomen door Dynamo. Bij 23-24 werd gestart met het opheffen van de dubbele wissel. Scherp in Packaging wist bij 25-25 gelijk komen maar op het eind wist het blok  van Dynamo deze set met 25-17 winnen.

In de vierde set nam Dynamo duidelijk het initiatief en wist met hun blokkering punten te scoren. Zevenhuizen liep achter de feiten aan en konden niet hetzelfde staaltje uitvoeren als in de derde set. Coach Kristian van der Wel voerde bij 8-11 de dubbele wissel uit en bij 11-16 werd deze weer terug gedraaid. Dynamo liet zich niet meer verrassen en kon deze set met 16-25 winnend afsluiten.

Voor de Zevenhuizense heren staat komende week weer twee wedstrijden op het programma, woensdag spelen ze in Huizen tegen Prima Donna Kaas Huizen en ploeg die achter hen op de negende plaats staat. Aanvang wedstrijd 20.00 uur. Zaterdag daarna spelen de heren van Scherp in Packaging weer in eigen huis. In Swanla komt de nummer één van de BetCity Eredivisie het team van Active Living Orion uit Doetinchem op bezoek. De aanvang van deze weedstrijd is om 20.00 uur en is tevens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Hierna volgen de play-off wedstrijden.

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(9), Lennaert Hogenhout (16) , Timothy Scheffers (2)(Tom Sonneville), Yvo Lunsing (13) (Vincent van der Kraats (3)), Jesse Hanemaaijer (8), Benjamin Parkinson (12), Richard Rademaker (L)

Draisma Dynamo: Jack Williams (12) (Sjors Tijhuis (4)), Yannick Bak (18), Cas Abraham (16), Duco Krook (10), Jelle Bosma (5)(Maikel van Zeist(1)), Gijs van Solkema (7), Niels Lipke (L)

Foto’s Steef van Duin

Advertentie