8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Huismus meeste geteld in Zuidplas, Kauw vaker gezien in Waddinxveen

Tijdens de nationale tuinvogeltelling 2024 blijkft in de gemeente Zuidplas dat de huismus het meeste voorkomt in de gemeente. Alleen in Nieuwerkerk aan den IJssel komt de koolmees vaker voor op het tellijstje. In Waddinxveen wint de kauw het net van de huismus.

In Zuidplas deden 297 mensen mee aan de telling, in Waddinxveen telden 221 deelnemers de vogels. Landelijk bestond de top drie uit de huismus, gevolgd door de koolmees en de pimpelmees. De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

De tellingen

Advertentie