8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Fotografieliefhebbers opgelet: nieuw cursusprogramma in Zuidplas e.o.

Het is voor bijna iedereen herkenbaar; heb je zo je best gedaan om op vakantie mooie foto’s te maken, blijken ze bij thuiskomst toch niet wat je ervan had verwacht. Om hierbij te helpen start de Nieuwerkerkse fotografe Marlonneke Willemsen de komende maanden weer met een fotografiecursus en verschillende workshops.

Eind februari start er op dinsdagavond een korte cursus fotografie in Huize Mooisteen in Nieuwerkerk. Deze cursus is echt een introductiecursus voor iedereen die een camera heeft, maar zich er nog niet in verdiept heeft hoe je hier meer uit kunt halen. Naast de theorie en praktische tips&tricks, is er tijdens de lessen veel ruimte voor het bespreken van de, aan de hand van praktische thuisopdrachten, gemaakte foto’s en het stellen van vragen.

Voor wie geen tijd heeft om een cursus van meerdere avonden te volgen, of het juist belangrijk vindt om samen met een professionele fotograaf in de praktijk aan de slag te gaan, biedt Marlonneke ook ééndaagse workshops aan. Deze bestaan uit een stukje theorie, dat gelijk dezelfde dag door de cursisten in de praktijk kan worden gebracht. Doordat de workshops in kleine groepen gegeven worden is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Voor deze workshops zijn locaties uitgekozen waar de cursisten meer dan voldoende onderwerpen kunnen vinden om zelf te fotograferen.

In de regio Rotterdam staat op donderdag 14 maart of zaterdag 23 maart de workshop ‘haal meer uit je camera’ op de planning. Deze workshop richt zich op iedereen die serieus aan de slag wil met fotografie. Er zal onder andere besproken worden hoe je de camera helemaal handmatig kunt instellen om zo echt een foto te kunnen ‘maken’. Deze workshop vindt plaats in Diergaarde Blijdorp. Op zaterdag 13 april is er een workshop macrofotografie voor liefhebbers van planten en bloemen in Trompenburg Tuinen en Arboretum en op zaterdag 13 mei is er een workshop macrofotografie in de Dordrechtse Biesbosch.

Marlonneke Willemsen is sinds het behalen van diploma aan de fotovakschool al meer dan 10 jaar werkzaam als professioneel fotograaf. Naast commerciële opdrachten maakt ze ook documentair werk, wat geresulteerd heeft in publicaties in toonaangevende media in binnen- en buitenland, verschillende exposities en een internationaal gepubliceerd boek. In 2019 heeft ze voor haar werk de Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas gewonnen. Voor meer informatie www.marlonnekewillemsen.com

Advertentie