8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Van der Spek opent vandaag nieuw tuincentrum in Zevenhuizen

Op uitnodiging van Martien van der Spek mocht onze verslaggever Eelco Slingerland zaterdagmiddag 3 februari komen kijken in de nieuwe winkel van Van der Spek. Samen met zoon Ton van der Spek, gaf Martien een rondleiding door de nieuwe winkel. Er werd nog hard gewerkt, zodat maandag 5 februari de eerste klanten kennis kunnen maken met de nieuwe winkel.

Bij binnenkomst van de draaideur loop je zo tegen de afdeling boeketten aan. In een mooi gekoelde ruimte staan grote en kleine verse bossen bloemen klaar voor de verkoop. Het is vanaf 5 februari 2024 ook mogelijk om alleen even een bosje bloemen te halen en af te rekenen. Klanten hoeven niet meer door de hele winkel, maar kunnen nu gemakkelijk even een bosje bloemen halen.

Als we links af de hal ingaan komt men in de “koude kas” terecht. Hier staan alle tuinplanten opgesteld. Zoals klanten van oudsher gewend zijn, zal ook in het nieuwe pand vele tuinplanten verkocht worden vanaf de karren. Dit bespaart ruimte, maar ook kosten.

Ton en Martien van der Spek

Spekprijzen blijven

Tijdens het gesprek kwam ook Wilco Prosman erbij staan. Sinds twee jaar is hij werkzaam bij Van der Spek. Hij had eerst niets met deze branche, maar inmiddels is hij dagelijks met de diverse afdelingen bezig voor de inkoop. Vol enthousiasme vertelt hij hoe ze de inkoop per afdeling doen en dat de prijzen voor de consument scherp blijven. Op een filmpje bij Van der Spek verteld Wilco over de inkoop: https://youtu.be/E_ZdzAvnnXA  De Spekprijzen blijven ook in de nieuwe winkel zichtbaar op de geschreven, gele kaarten.

Afdeling dierenvoeding

In het oude pand kon het er al gezellig zijn, maar nu komt het nog meer tot zijn recht, de klant komt niet in een “koude, kille” glazen kas, maar door mooie decor en achtergronden te plaatsen, krijgt de winkel een sfeervolle uitstraling. Alle producten kunnen nu goed uitgestald worden. Nieuw is de afdeling dierenvoeding. Klanten met huisdieren, kunnen voortaan nu ook hier hun boodschappen voor halen.

Nog niet alles is af

Als de nieuwe winkel opengaat, dan is nog niet alles af. De oude winkel moet eerst dicht en gesloopt worden, vandaar dat de nieuwe winkel nog niet volledig gevuld en af zijn. Zodra het oude pand tegen de vlakte gaat, zal de rest van het parkeerterrein in orde worden gemaakt tot aan de verswinkel.

Nieuw Spektakel

Vol enthousiasme vertellen Martien en Ton dat ze wel van woordspeling houden met “Spek…” Tijdens de rondleiding verklapte ze al dat de Horeca en binnenspeeltuin voor de kinderen “Spektakel” genoemd worden. De binnenspeeltuin is vanaf maandag geopend. De horeca zal uiterlijk bij de officiële opening op 20 maart geopend worden.

Oude pand binnenkort afgebroken

Komende week zal het oude pand worden afgebroken en het parkeerterrein worden afgemaakt. Het deel bij de versmarkt nemen ze dan ook mee. Op woensdag 20 maart 2024 zal de officiële opening zijn en moet alles klaar zijn.

Personeel

Door de nieuwbouw is Spek voordeel gegroeid naar zo’n honderddertig personeelsleden. Dit zijn fulltimers, parttimers  en weekendkrachten. Op de bovenverdieping in het midden van de hal, komt er kantoorruimte, kantine e.d. voor directie en personeel. Vol enthousiasme is het personeel deze dagen bezig geweest om alles in te richten voor de opening van 5 februari.

Advertentie