dinsdag 7 mei 2024

Scherp in Packaging ZVH op tijd bij de les

De heren van Scherp in Packaging speelden zaterdagavond weer in eigen huis Swanla tegen VoCASA uit Nijmegen. De Zevenhuizense heren hadden wat goed te maken na de teleurstellende wedstrijd op woensdag. De start was ook nu goed en op het eind kon toch de winst binnengehaald worden in de vijfde set. Via de setstanden 25-19, 25-17, 17-25, 16-25 en 15-7 werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon weer beschikken over de complete selectie en begon met de inmiddels bekende opstelling met de volgende basis:  Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging nam gelijk in de eerste set het voortouw en kon met een sterk spelende Vincent van der Kraats die met zijn service VoCASA onder druk zette en zorgde dat Zevenhuizen verder uitliep. Aanvallend kon Yvo Lunsing weer goed scoren en bij 18-14 nam coach van VoCASA zijn eerste time-out, wist daarna wel de opslag terug te halen, maar Zevenhuizen bleef het goede spel vervolgen en Sam van der Loo wist uiteindelijk deze set voor Scherp in Packaging met 25-19 binnen  halen.

Met dezelfde opstelling gingen de Zevenhuizense heren de tweede set beginnen. VoCASA begon sterk aan de set en wist met hun service direct Zevenhuizen onder druk te zetten en wist coach Kristian van der Wel te nopen om bij 0-3 gelijk een time-out te nemen. Dit had effect en Zevenhuizen kwam weer in hun spel, zeker na de service beurt van Vincent van der Kraats en de Zevenhuizense aanval werd de score omgezet  in het voordeel van Zevenhuizen. Bij 8-5 nam VoCASA hun eerste time-out, Zevenhuizen bleef onverstoorbaar doorspelen en kon met de sterke middenaanval van Jesse Hanemaaijer en Benjamin Parkinson werd de voorsprong uitgebouwd. Aanvallend wit Yvo Lunsing sterk te scoren en legde de basis om op het eind de topscorer van deze wedstrijd te worden. Het beslissende punt voor de 25-17 setwinst nam Vincent van der Kraats voor zijn rekening.

In de derde set kwam dezelfde basis binnen de lijnen en bij VoCASA had de coach zijn andere spelverdeler in het veld gezet. De beide teams hielden elkaar tot 8-8 in evenwicht, maar VoCASA wist in deze fase met hun blokkering het verschil te maken en bij8-10 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out. Dit had geen effect en bij 8-12 voerde Zevenhuizen een dubbele wissel uit, in het veld kwamen Max Nieuwstad en Tom Sonneville en ging Timothy Scheffers en Yvo Lunsing naar de kant. De serve werd terug gehaald, maar bij 11-14 werd deze dubbele wissel teruggedraaid. Met een sterk blok van Benjamin Parkinson kwam Zevenhuizen terug tot één punt en nam VoCASA bij 15-16 hub eerste time-out. Deze had effect en VoCASA ging verder op de ingeslagen weg en bouwde de voorsprong uit. Uiteindelijk wist VoCASA deze set met 17-25 binnen te slepen.

In de vierde set nam VoCASA gelijk het initiatief en wist aanvallend gelijk een voorsprong te nemen. Bij 5-9 nam Zevenhuizen hun eerste time-out, dit hielp niet voldoende en aan Zevenhuizense kant werd de verkregen service niet goed uitgevoerd. Bij 7-13 werd de dubbele wissel weer uitgevoerd en kon de opslag weer terug gehaald worden. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles en bij 8-13 volgde de volgende wissel, Lennaert Hogenhout nam de positie van Sam van der Loo over. De achterstand kon niet weggewerkt worden en bij 10-18 volgde een tweede time-out, nadat bij 10-17 Koen Herrebout in het veld was gekomen voor Vincent van der Kraats. Het gat was te groot en VoCASA kon ook deze set in hun bezit nemen met 16-25.

Scherp in Packaging startte in de beslissende vijfde set gedreven en zorgde zowel serverend als aanvallend met veel druk op de verdediging van VoCASA. Onder begeleiding van de service van Timothy Scheffers  en de sterke aanvallen van Yvo Lunsing moest VoCASA bij 5-1 al snel een time-out nemen. De opslag werd nog terug gehaald, maar Zevenhuizen zat in de goede flow en kon met 8-4 van kant gaan wisselen. Zevenhuizen verslapte niet en ondanks de tweede time-out bij 11-5 kon VoCASA niet terug konen in de wedstrijd en in de eindfase bleven de gastheren sterk scoren, die met het blok van Jesse Hanemaaijer resulteerde in een 15-7 set winst en daarmee de 3-2 winst voor Scherp in Packaging was en ze nu na drie wedstrijd vier punten heeft en op een derde plaats staan.

Voor de heren van Scherp in Packaging staat nu een week van rust op het programma en zullen zij pas op woensdag 6 maart de volgende wedstrijd spelen. Dan gaan ze naar de koploper van de B-poule Sliedrecht Sport, de aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur en is weer via de livestream te volgen.

Zaterdag 9 maart is weer een thuis wedstrijd, dan kunnen de heren zich revancheren in de wedstrijd in Swanla tegen het team van Prima Donna Kaas Huizen, de aanvang van deze wedstrijd in om 20.00 uur en net als in de wedstrijd tegen VoCASA kunnen de heren de aanmoedigen van hun supporters goed gebruiken.

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(10)(Koen Herrebout (1)), Vincent van der Kraats (11)(Lennaert Hogenhout (2), Timothy Scheffers (Tm Sonneville), Yvo Lunsing (27) (Max Nieuwstad (3)), Jesse Hanemaaijer (5), Benjamin Parkinson (10), Richard Rademaker (L)

VoCASA: Niek Schiphof (11)(Imre Harnischmacher (1)), Job Groenendaal (25), Koen van den Borden (3), Jesse Kling (1)(Kees Merkx(1)), Koen Scholten (6), Mees Blom (11), Max Donker (L)