8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Dwangsom verbeurd na overtreden muilkorf- en kort aanlijngebod

Burgemeester Han Weber legde aan een man uit Nieuwerkerk aan den IJssel onlangs een muilkorf- en kort aanlijngebod voor zijn drie honden op. Dat laat Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas weten op haar Instagram pagina. De honden waren betrokken bij meerdere ernstige bijtincidenten en veroorzaakten overlast in Nieuwerkerk blijkens bevindingen van de politie. De honden zijn daarom als gevaarlijk en hinderlijk aangemerkt.

Aan het muilkorf- en kort aanlijngebod is een dwangsom verbonden van €750,- met een maximum van €7.500,-. Dat betekent dat de man zijn honden kort (maximaal 1,50 meter) moet aanlijnen en de honden niet zonder muilkorf mogen verblijven op een openbare plaats of terreinen van anderen. Houdt hij zich hier niet aan, dan moet hij bij iedere nieuwe constatering €750,- betalen. Het gebod geldt voor onbepaalde tijd.

Dwangsom verbeurd na overtreding

Toezichthouders van de gemeente zagen dat de honden eerder deze week toch zonder muilkorf en niet kort aangelijnd op de openbare weg verbleven, ondanks het opgelegde gebod. Daarmee is de dwangsom verbeurd en moet de man nu €750,- aan de gemeente betalen.

Verdergaande maatregelen

Blijft de man het opgelegde gebod overtreden en wordt de dwangsom maximaal verbeurd, dan kan de dwangsom aanmerkelijk worden verhoogd. Blijkt dit onvoldoende werking te hebben kunnen verdergaande maatregelen genomen worden. Vooralsnog gaat de gemeente Zuidplas er natuurlijk niet vanuit dat dit noodzakelijk hoeft te zijn.

Advertentie